Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

6.5.15

Η Ελλάδα παραιτείται μονομερώς των Εγγυήσεων. Οι δηλώσεις Ακκιτζι.


«Οι εγγυήσεις δεν μπορούν να τερματιστούν μονομερώς με δήλωση της Ελλάδας, διότι βασίζονται σε διεθνείς συμφωνίες», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί , σχολιάζοντας δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Ο Ακιντζί, παραβλέποντας ότι η Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960 συνάφθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας αφενός και της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας αφετέρου, είπε ότι «υπάρχουν πέντε συνομιλητές γι’ αυτό το θέμα: η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βρετανία, η νότια Κύπρος και η "Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου"».

Επομένως, δήλωσε, «δεν έχει κανένα νόημα να το λέει αυτό μονομερώς η Ελλάδα. Επιπλέον είναι ένα θέμα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξή μας. Η ασφάλεια της Κύπρου με το δικαίωμα της εγγύησης της Τουρκίας έχει άμεση σχέση».

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ακιντζί σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα «Σταρ» εξέφρασε αντίθεση στην αντίληψη που κυριαρχεί, όπως είπε, στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «εγώ είμαι το κυρίαρχο κράτος και εσείς είστε πολίτες μου».

Υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συμπεριφέρεται με «τσιγκουνιά» στο θέμα του διαμοιρασμού της εξουσίας και πρόσθεσε πως «αν χωνέψει ότι είναι ίση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, τότε θα έχει ξεπεραστεί το πιο σημαντικό εμπόδιο».

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος στις 6 Μαΐου θα μεταβεί στην Άγκυρα με πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι δεν έχει κρυφή ατζέντα και πρέπει να γίνεται αντιληπτό αυτό που λέει και όχι κάτι διαφορετικό.
Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Πληροφορουμαι, πως το ρεπορταζ δεν ειναι πληρες και πως ο Ακκιτζι δηλωσε πως το θεμα μπορει να συζητηθει.

    Θα επανελθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κοτζιάς πάντως δεν είπε πουθενά πως η Ελλάδα παραιτείται μονομερώς των εγγυήσεων.

    «Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη, και διαδραμάτισε όσο μπορούσε αυτόν τον ρόλο, ωστόσο, τώρα πια δεν χρειάζονται εγγυήτριες δυνάμεις» τόνισε την Τετάρτη από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λευκωσία για τη συνάντηση κορυφής Κύπρου- Ελλάδος- Αιγύπτου.

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/280531/kotzias-den-hreiazodai-pia-egguitries-dunameis-stin-kupro-/#ixzz3ZLYKVCfR

    ΑπάντησηΔιαγραφή