Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.5.14

Πάνε δικαστικώς οι Τ/κ για την ψήφο τους

Καταρχήν ο νόμος προνοεί πως οι κάλπες δεν μπορούν να κλείσουν εφόσον στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών και όπου υπάρχουν εκλογικά κέντρα βρίσκονται ψηφοφόροι που ακόμη δεν ψήφισαν. Σύμφωνα με τον έφορο των εκλογών και τις πρωινές του δηλώσεις, υπήρχε απόφαση για παράταση της διαδικασίας μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα εκεί όπου θα υπήρχε κοσμοσυρροή ψηφοφόρων στις ουρές. 
Παρόλα αυτά, και ενώ δικαιούχοι να ψηφίσουν τουρκοκύπριοι βρισκόντουσαν στο εκλογικό κέντρο, η κάλπη έκλεισε.

Κατά δεύτερο, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Χάσικος ξεστόμισε το απαράδεκτο για κάθε υποτιθέμενη δημοκρατία "δεν θα ακυρώσω τις εκλογές για 150 άτομα που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν". Στους πόσους καταργείται η δημοκρατία κύριε Χάσικε; 



Σε δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο ΕΔΑΔ θα προσφύγει η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων (KTÖS) για την υπόθεση της παρεμπόδισης -όπως θεωρούν- της ψήφου πολλών Τ/κ που ήθελαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αρμόδιοι της συντεχνίας κάλεσαν τους Τ/κ που δεν μπόρεσαν να εξασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν να αποταθούν κοντά τους για να μπορέσουν να βρουν το δίκιο τους. Σε διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα σήμερα, ο πρόεδρος της KTÖS Γκιουβέν Βάρογλου και ο γγ, Σενέρ Ελτζίλ υποστήριξαν ότι με το αιτιολογικό πως επειδή δεν ήταν ξεκάθαρη η διεύθυνση κατοικίας τους παρεμποδίστηκαν σκόπιμα πολλοί Τ/κ από του να ψηφίσουν.
Ο κ. Βάρογλου ανέφερε ότι πριν τις ΕΚ είχαν αξιολογήσει ως θετικό βήμα το ότι μπορούσαν οι Τ/κ να εξασκήσουν την ψήφο τους και είχαν κάνει έκκληση για συμμετοχή, την συμμετοχή που όλοι οι πολιτικοί φορείς και κόμματα στα κατεχόμενα έλεγαν ότι είναι οι εκλογές της “νότιας Κύπρου” και ήταν εναντίον. Υποστήριξε ότι η παρεμπόδιση εξάσκησης του δικαιώματος των Τ/κ να ψηφίσουν έγινε σκόπιμα και η διεύθυνση κατοικίας ήταν δικαιολογία και μίλησε για χτυπήματα των Τ/κ τόσο στο “βορρά” όσο και στο “νότο”. `Οταν παίρνουν είπε, την ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας δίδουν φωτοτυπία της ταυτότητας του ψευδοκράτους, όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας, γι` αυτό και “η θέση ότι δεν υπήρχε διεύθυνση είναι παραμύθι και χαλκευμένη”.

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠΕΣ

Αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό στο εκλογικό κέντρο για τους Τ/κ κοντά στο Λήδρα Πάλλας, ο κ. Βάρογλου, αφού εξιστόρησε τι έγινε και πώς, κατόπιν παρέμβασης του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, πήραν ένα έγγραφο με τους λόγους που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χειρόγραφο έγγραφο με ορθογραφικά λάθη που “δεν ταιριάζει σε μια χώρα μέλος της ΕΕ”.

Υποστήριξε επίσης ότι εκτός εκλογικού καταλόγου αφέθηκαν οι Τ/κ που περνούν στο “νότο” πιο συχνά και υπήρχε η πιθανότητα να ψηφίσουν.
Τα όσα έγιναν στις ευρωεκλογές υπενθύμισαν για ακόμη μια φορά τις πραγματικότητες στο νησί μας, ότι οι ενωτικοί και οι διχοτομικοί είναι ακόμη στην εξουσία, ανέφερε από την πλευρά του ο Σενέρ Ελτζίλ. Από τη μια, είπε, οι Ερογλου, Ταλάτ και Γιοργκαντζίογλου που έλεγαν ότι οι εκλογές είναι των Ε/κ και καλούσαν τον κόσμο να μην συμμετάσχει και από την άλλη ο ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος που ενώ έγινε σφετερισμός του εκλογικού δικαιώματος 37.000 Τ/κ έλεγε πως επειδή φωνάζουν τρία - τέσσερα άτομα δεν μπορεί να ακυρώσει τις εκλογές.
Θα ανοίξουν, πρόσθεσε, δικαστικές υποθέσεις εναντίον όσων σφετερίζονται ή δεν απαιτούν τα δικαιώματα των Τ/κ και όσων εμποδίσουν τα κοινοτικά ή ατομικά δικαιώματα.
Στο μεταξύ, ο γγ της KTÖS στις 23 Μαΐου είχε αποστείλει γραπτή επιστολή στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σχετικά με τους εκλογικούς καταλόγους. Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Ελτζίλ αναφέρει ότι η απάντηση και από τα δύο γραφεία αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές διεξάγονται σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες της κάθε χώρας μέλους και γι` αυτό το λόγο η αρμόδια αρχή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Τους κοινοποιείται δε ότι παρόμοια παράπονα υπέβαλλαν τρεις υποψήφιοι Τ/κ ευρωβουλευτές τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου