Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.5.14

Τί θα ψηφίσει το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο;


Βλέπουμε τον χάρτη της Ελλάδας με τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες και σχεδόν παντού επικρατεί το γαλάζιο πρώτο και το λευκο-ανεξάρτητο δεύτερο ή το αντίθετο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπου εμφανίζεται και το ροζ.
Το πιο χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης είναι οι πίνακες μετακίνησης ψηφοφόρων. Εγώ θέλω να δω πάνω σε αυτό το χάρτη πόσοι συριζαίοι ψήφισαν αυτό το "λευκό" - και δεν ρωτώ γιατί ένα κόμμα του 27% δεν βρήκε ροζ υποψηφίους για να βάλει,ούτε γιατί δεν έβαλε "εκβιαστικά διλήμματα" στους συριζαίους, παρά μόνο τους είπε να ψηφίσουν κατά βούληση σε 70 Δήμους, δηλαδή τους είπε να ψηφίσουν τον "λευκό-ανεξάρτητο", οταν το κόμμα του 4.5% βρήκε παντού καθαρές λύσεις και δικούς του υποψηφίους....γιατί αυτή θα ήταν η ουσιαστική ερώτηση. Πόσο αντιπολίτευση είναι επιτέλους αυτή η αντιπολίτευση όταν πηγαίνει στην κάλπη και όχι όταν μιλάει στα παράθυρα.

Μετά θα δεχτώ και κριτική για το ΚΚΕ που κάνει "πλάτες στο κατεστημένο" και δεν παίρνει ροζ θέση. Πάρτε πρώτα εσείς ροζ θέση αντί να πάρετε λευκή και μετά ελάτε. Κανεί περιπαίξιμον.

Όπου δεν σας παίρνει να πουλήσετε αριστερισμούς ξεθωριάζετε. Όπου σας παίρνει φταίει το ΚΚΕ που πρέπει να βάλει τα δυο πόδια των ψηφοφόρων του σε ένα παπούτσι, ενώ εσείς ουδόλως μπήκατε σε κανένα "εκβιαστικό δίλημμα" οποτεδήποτε.

Επιπλέον σε μια χώρα με 16% στον Κασίδα και με ψηλότερα ποσοστά στον Παναγιώταρο από ότι στον Θανάση Παφίλη, σιγά να μην χρωστούν και απάντηση για το τί θα πράξουν οι ΚΚΕδες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου