Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.4.14

Κωνσταντινούπολη γιοκ!

Μόλις αποφασίσαμε πως θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς μια φορά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπως κάνουν τόσοι πολλοί κύπριοι, για να πάμε με κόστος 50 ευρώ στην Κωνσταντινούπολη, μας την έφερε ο κύριος Ερντογάν. Γιατί Ταγίπ; Τί σου κάναμε; Γιατί μας φτύνεις μ΄αυτό τον τρόπο δηλαδή; Τί έχουν οι ελληνοκύπριοι και δεν τους θέλεις στην Τουρκία; Έχουμε και το μπίρι-μπίρι τώρα των εθνικιστών να μην περνάμε καθόλου λέει τα σύνορα. Πρίτς! Σιγά που δεν θα περνάμε τα σύνορα! Ποιά είναι η σκοπιμότητα τώρα πίσω από την αλλαγή καθεστώτος για την παροχή βίζας για την Τουρκία ειδικά για μας; Τί σκέφτηκε πάλι ο Ταγίπ; Ποιόν προκαλεί; Την Ευρώπη; Εμάς; Τους τουρκοκύπριους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έχουν ρεύμα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα και ο Ταγίπ επιθυμεί να δημιουργήσει κλίμα εσωτερικής εχθρότητας; Ο Αλλάχ και η ψυχή του.

Τί δήλωσαν τα κόμματα για το θέμα.


Κυβέρνηση και κόμματα καλούν τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, υπό τους όρους της νέας διαδικασία έκδοσης βίζας για είσοδο στη χώρα.
 
Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ζητεί από τους Κυπρίους να επιλέξουν σαν κράτος προέλευσής τους την ε/κ διοίκηση Νοτίου Κύπρου, προκειμένου να τους επιτρέψει την είσοδο στην Τουρκία.
 
 
Αντιδρά η Κυβέρνηση 
 
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών από τις 10 Απριλίου εφάρμοσε νέα διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στη χώρα μέσω ιστοσελίδας.
 
Δεν έχει περιλάβει, όμως, την Κυπριακή Δημοκρατία στον κατάλογο χωρών για ηλεκτρονική έκδοση ταξιδιωτικής θεώρησης διαβατηρίου, τη στιγμή, που το Ψευδοκράτος βρίσκεται σε αυτόν.
 
Για να καταστεί, όμως, εφικτή η είσοδος στην Τουρκία κατόχων διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποχρεούνται από το ηλεκτρονικό σύστημα να επιλέξουν σαν κράτος ιθαγένειας τους μια διεθνώς ανύπαρκτη οντότητα, την ελληνοκυπριακή διοίκηση Νοτίου Κύπρου.
 
Ως εκ τούτου, η Λευκωσία προέβη σε διαβήματα διά των μονίμων αντιπροσώπων της σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη.
 
Καλεί, επίσης, τους Κυπρίους να μην υποβάλλουν αίτηση για θεώρηση εισόδου στην Τουρκία, υπό τους όρους της νέας διαδικασίας έκδοσης βίζας στη χώρα, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται από τις 10 Απριλίου 2014.
 
Εξετάζει, μάλιστα, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων εναντίον της Άγκυρας, εάν η εν λόγω πρόκληση δεν τερματιστεί.
 
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, πρόκειται για μέτρα, που απορρέουν από την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της ΕΕ και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
Τα πολιτικά κόμματα καλούν την κυβέρνηση ν’ αντιδράσει αποτελεσματικά για την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και ζητούν από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία στη βάση των νέων δεδομένων.

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου