Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.3.14

Ιδιωτικοποιήσεις και άλλες λουβάνες.

Με φόντο τα γεγονότα των ημερών...

Σκεφτείτε την ΑΗΚ, την ΣΥΤΑ και την Αρχή Λιμένων επί ένα τρισεκατομμύριο. Εδώ και μια εικοσαετία και βάλε, η "ΑΗΚ, η ΣΥΤΑ και η Αρχή Λιμένων επί ένα τρισεκατομμύριο" αποτελεί την οδό της ανάπτυξης και της σωτηρίας του καπιταλισμού από την "συστημική του κρίση".

Σκεφτείτε τις υποδομές, τους φυσικούς πόρους, τα δίκτυα, τη γη, τα φυσικά αέρια, τους αγωγούς, τους σιτοβολώνες, νερά, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια, σίδηρο, χρυσάφι, πετρώματα, ανοίγματα των αγορών, εκατομμύρια νέους αγοραστές και  εκατομμύρια φτηνών εργατών και θα έχετε την εικόνα της πραγματικής δύναμης της "ιδιωτικοποίησης". Λογικά ο καπιταλισμός με την προσάρτηση και την βίαιη ιδιωτικοποίηση τόσων πρώην σοσιαλιστικών χωρών, ολόκληρων χωρών και τέτοιου πλούτου, θα έπρεπε να αναγεννηθεί για τα επόμενα τουλάχιστον 300 χρόνια...

Όποιος δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς μέσα στον εγκέφαλο του, πως ο μόνος τρόπος επιβίωσης αυτού του συστήματος είναι η φτωχοποίηση ΚΑΙ εκείνου του κομματιού που είχε μείνει δήθεν κάπως να καλοπερνά, δηλαδή του δικού μας "δυτικού κόσμου", όποιος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου πως υπάρχει ακόμα τρόπος "οικονομικής διαχείρισης" εντός της ΕΕ και σε εξάρτηση από τις ΗΠΑ, ή εκτός της Ε.Ε και χωρίς δραστικότατες αλλαγές στην οικονομία, ας ετοιμάζεται να κοιμηθεί τον ύπνο του δικαίου αγκαλιά με τον πολιτικό φασισμό - εκτός από τον οικονομικό φασισμό.

Όσον αφορά σε αυτούς που είναι και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, κανένα σχόλιο...νομίζω πιο βλάκας απλώς σβήνει το μηχάνημα και καληνύχτα...κανένα σχόλιο επίσης για όσους επιθυμούν λύση του Κυπριακού μέσω μνημονίων, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Πραγματικά....σβήστε το μηχάνημα, τουλάχιστον κάτι θα αξίζει για ανταλλαχτικά...

Η Ε.Ε σήμερα διχάζει και υποδουλώνει του λαούς! Δεν ενώνει τους λαούς! Να δούμε την πραγματική εικόνα. Εντός της Ένωσης δεν έμεινε τίποτε να συζητάμε, ούτε καν για "χώρες του Νότου". Πρόκειται για μια αυτοκρατορία με υπόδουλα οικονομικά κράτη. Τίποτε άλλο.
Αυτή τη στιγμή η Αυτοκρατορία κάνει παιχνίδι στην Ουκρανία εις βάρος της Ουκρανίας αλλά και εις βάρος των κρατών μελών της Ένωσης, των εσωτερικών διεργασιών, ισορροπιών, αντιστάσεων, κινημάτων, κομμάτων, συνεργασιών κ.λ.π. Τον Ναζιστή στο Κίεβο θα τον πληρώσουμε και στην Λευκωσία...να το ξέρουμε..

Με φόντο τα γεγονότα των ημερών, με το φάντασμα του Φασισμού που αναγεννήθηκε με την ανοχή των αριστερών εντός αυτής της Ένωσης, με τις δεσμεύσεις και τις παραχωρήσεις της αριστεράς εντός της Ένωσης, ως ελάχιστο χρέος, ως ελάχιστη ένδειξη πως έχουμε κάποια αντίληψη για το πού βαδίζουμε από εδώ και πέρα, θα πρέπει  να σταματήσουμε να παίζουμε παιχνίδια με τον ενδεχόμενο και φανερό κίνδυνο.

Η αριστερά της Ευρώπης οφείλει να ενεργήσει για την διάλυση αυτής της Ένωσης. Γιατί αυτή η Ένωση χωρίζει και θα χωρίσει δια παντός τους λαούς της Ευρώπης εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Αλλιώς να σιωπήσουμε για πάντα. Με την μπότα του φασίστα μέσα στα μούτρα μας.

Όπως έρχονται τα πράγματα, μου φαίνεται εντελώς γελοία πλέον η επιχειρηματολογία "για διεθνισμό εντός της ΕΕ βέρσους του εθνικισμού εκτός της ΕΕ" και σε όσα ακόμα προσπαθεί να πιππιλίσει ανεπιτυχώς, κομμάτι της ευρωπαϊκής αριστεράς μας.

Οι λαοί που θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να χαράξουν ένα άλλο δρόμο.




1 σχόλιο:

  1. Τα κείμενά σου είναι εύγλωττα, συντρόφισσα, και μηδενίζουν τις αποστάσεις.
    Αν χαράζεις μόνος σου το δρόμο.
    ...Την πουτάνα τη μάνα που τους γέννησε...

    Με δύναμη πάλι και πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή