Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.12.13

Ένας Παφίλης την ημέρα, τον Καπιταλισμό τον κάνει πέρα!

Ένας Μπρεχτικός Παφίλης, σε μια ομιλία υψηλών πολιτικών και αισθητικών προδιαγραφών. Δείτε τον, αυτός είναι πολιτικός με Π κεφαλαίο φίλοι μου...







  • «Εμείς θα θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα στην κοινωνία, το οποίο αποφεύγετε να απαντήσετε. Ποιος έφτασε την Ελλάδα και την ανθρωπότητα σε αυτό το χάλι; Ποιο σύστημα; Το σοσιαλιστικό; Ο καπιταλισμός. Αυτός δεν την έφερε εδώ; Θα πρέπει να απαντήσετε εσείς τι προσφέρει το σύστημά σας το 2013 στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα»  σημείωσε στην ομιλία του την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε:
  • «Αυτό που θέλετε να κάνετε σκόπιμα -και άλλοι το κάνουν αντικειμενικά- είναι να κατεβάσετε τον πήχη στον κόσμο, να τον κάνετε να νιώθει ζητιάνος, ότι κάτι θα του δώσετε και ότι ακόμα και αυτή η δουλειά, ακόμα και αυτή η άθλια ζωή που ζει η πλειοψηφία είναι παροχή που κάνει το σύστημα».
Αναδεικνύοντας τη στρατηγική σύγκλιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με πλήθος παραδειγμάτων από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Θ. Παφίλης σημείωσε:  
  • «Η αντιπαράθεση είναι για διαφορετικό μείγμα με τα ίδια υλικά. Όποιος κάνει συμφωνίες, μιλάει στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πάει στο Τέξας και κάνει δήλωση μετανοίας και υποταγής στον ιμπεριαλισμό, φωνάζει εδώ μέσα για να κρύψει αυτή του την υποχώρηση που δεν είναι υποχώρηση, είναι ενσωμάτωση πλήρης, είναι μια παγίδα για το λαό».

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έλβα!! Καιρό έχουμε να τα πούμε!! Από τότε που πέθανε ο Μητροπάνος, θυμάσαι; Ελπίζω να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. τι προσφέρει ο καπιταλισμός σήμερα? ην ευκαιρία στο ΚΚ να παρασταίνει ανέξοδα τον επιχειρηματία (902, Ριζοσπάστης), να απολύει εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα ομιλεί για "μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους" και να πουλάει δημόσιο περιουσία σε οφσόρ αγνώστου κυριότητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντήσω σε αυτό το σχόλιο, γιατί δεν απαντώ σε ληγμένα.

      εννοώ θέματα και σχόλια....

      Διαγραφή