Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.12.13

Ανανέωση Πέντε Αστέρων

 σημ: Με όλο το σεβασμό προς τον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας και προς τα μέλη της οικογένειας του, κάποια από τα οποία εκτιμώ κιόλας ιδιαιτέρως για την αρτιότητα του χαρακτήρα τους και εύχομαι να το γνωρίζουν..., αλλά πρόεδρε δεν γίνεται όταν αφορά "τα δικά σου" να είσαι λαλίστατος και μέσα στο κόμμα και δημοσίως, και όταν αποχαιρετάς ιστορικά στελέχη του κόμματος από την ηγεσία, να μην βρίσκεις πέντε κουβέντες να πεις, έτσι για τους τύπους τουλάχιστον.

Ότι και να συμβαίνει, πέντε κουβέντες προς τιμήν των ατόμων που στο κάτω κάτω εβαλαν το ήμισυ του κόπου για να είσαι γ.γ τόσα χρόνια και για να εκλεγείς πρόεδρος, εν ήταν τζαι κόπος. Πολλά εκκωφαντική η σιωπή. Σχεδόν απαξίωση. Όπως και η σημερινή ενημέρωση από την κομματική εφημερίδα. Μισή σελίδα τζαι τζείνη με το ζόρι...Μετά περιμένουμε από τον κόσμο να κρατήσει "αξίες"...Τί αξίες; Μισή σελίδα ρεπορτάζ που θα έκαμνεν ένας μαθητεύομενος δημοσιογράφος...Καμία αναφορά στα άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν, ποιοί ήταν, τί εκάμαν τόσα χρόνια...μόνο για τα "δικά μας" υπάρχει χώρος και τρόπος αλόπως...Κρίμα...



Βέβαια εμείς ανήκουμε σε μιαν άλλη γενιά. Στην γενιά που πρόλαβε τον Κυριάκο Χρίστου Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού και που θρήνησε σαν φοιτητική νεολαία τον Πάπη. Φαίνεται όμως πως δεν ανήκουμε στην νέα γενιά του κόμματος, εαν δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε τις ιδεολογικές, πολιτικές και κομματικές ποιότητες - ανεξαρτήτως διαφωνιών - με τους κληρονόμους στην ηγεσία αυτού του κόμματος.
Πως να δείς τον Γεωργίου ως πρότυπο αγωνιστή ή πρότυπο ιδεολόγου δηλαδή; 

Πώς να το κάνουμε; Ακόμα προχτές εθάψαμεν τον Κυριάκο με την σημαία με το σφυροδρέπανο. Μπορεί να φανταστεί κανένας τον Γιώργο Γεωργίου με κάτι στοιχειωδώς ανάλογο;

Φαίνεται πως το κόμμα έχει αλλάξει άρδην την αυτοεικόνα του.Φαίνεται πως η διαδικασία κατά την οποία, το κόμμα αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως κόμμα και όχι ως πολιτική εταιρεία έχει αποπερατωθεί. Γιατί τα άτομα τα οποία προκρίνονται και έχουν προκριθεί κατά την χθεσινή πράξη ανανέωσης είναι κατά κύριο λόγο τεχνοκράτες και άτομα των ΜΜΕ. Όπως εξάλλου είναι και τα άτομα τα οποία προκρίνονται γενικώς. Για παράδειγμα η Ειρήνη η Χαραλαμπίδου. Πού τί είναι η Ειρήνη η Χαραλαμπίδου ιδεολογικά; Είναι αυτή που κατά την προεκλογική περίοδο στις Ελληνικές Εκλογές, ευχόταν δημοσίως να σκεφτούν πολύ καλά οι Έλληνες τί θα ψηφίσουν, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς,να ψηφίσουν πασοκ και δημαρ για να μην κινδυνεύσει η Κύπρος και η Ελλάδα από τυχόν εξω-ευρωπαϊκή παρεκτροπή. Η Ειρήνη είναι σήμερα το πλέον προβεβλημένο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Μήπως τα άτομα της ανανεωμένης ηγεσίας ανήκουν σε άλλη ιδεολογική κατεύθυνση;Δυστυχώς όχι. Και δεν θα σχολιάσω το θέμα της ημέρας, πως στην ηγεσία του κόμματος βρέθηκε η πενταετία Χριστόφια, που δεν θα διεκδικούσε άλλη πενταετία...γιατί αυτό είναι δευτερεύων.

Πρωτεύων είναι πως η σημερινή ανανεωμένη ηγεσία του κόμματος δεν διαθέτει καμιά 
κατάλληλη παιδεία, στοιχειωδώς πρέπουσα για ένα εργατικό υποτίθεται κόμμα. Ούτε αγωνιστική παιδεία διαθέτει, ούτε ιδεολογική παιδεία διαθέτει, ούτε πολιτική παιδεία διαθέτει. Διαθέτει μόνο τεχνοκρατικού,κρατικού και τηλεοπτικού τύπου δεξιότητες, ωσάν στόχος του κόμματος να είναι, η διαφήμιση μιας πολιτικής εταιρείας και όχι αυτοί καθαυτοί οι πολιτικοί στόχοι ενός εργατικού κόμματος.

Και ρωτώ! Ποιός από τα νέα στελέχη θα τελεί χρέη Ιδεολογικού Υπεύθυνου; Ο Χρίστος 
Χριστοφίδης μήπως;! Ποιός;!

Πήρε τα μηνύματα λέει το κόμμα...από πού τα πήρε ήθελα να΄ξερα. Δεν γνωρίζει το κόμμα πως ήδη κατά το ήμισυ οι ψηφοφόροι του κόμματος είναι αποξενωμένοι λόγω των επιλογών του κόμματος; Τί ζητούν στο ΑΚΕΛ; Επανάληψη της εκλογικής επιτυχίας Μαλά, ευρωμονόδρομο,αντι-κομμουνισμό και εποχή ενός νέου Βασιλείου;

Δεν αντιλαμβάνονται στο κόμμα πως βρίσκονται 100 σκαλιά κάτω από τα ελάχιστα 
ζητούμενα της εποχής;Το τραγικό, όχι μόνο της σημερινής εποχής αλλά και της χθεσινής. Με την καθοδήγηση ποιών, το μοναδικό αριστερό κόμμα στον τόπο θα λάβει τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που απαιτούνται; Της Ειρήνης, του Χρίστου; Καλοί και άγιοι και άξιοι για τα ΜΜΕ και για τα Υπουργεία και για τις κόντρες με τους αστούς! Όχι όμως για τους αγώνες ενός εργατικού κόμματος, που κατήντησε κόμμα των τηλεαστέρων και των ιδεολογικά χλιαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου