Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.11.13

Die Linke και λοιπές Ιστορίες για Πίτουρα

"Όλες οι επαναστάσεις έχουν αποτύχει". Αν δεν κατάφερε ως τώρα η δεξιά να σου χώσει στο κεφάλι το πιο πάνω αξίωμα, μην ανησυχείς μια χαρά θα τα καταφέρει η αριστερά. Θυμάσαι τον υποβολέα που καθόταν σε ένα δωμάτιο 1χ1 να σου θυμίζει τα λόγια στη σκηνή; Τώρα έχει κατοικήσει στον εγκέφαλό σου.

"Όλες οι επαναστάσεις έχουν αποτύχει". Αναλόγως της θέσης στην οποία θα στέκεσαι, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, θα ξέρεις και το γιατί: Είτε γιατί αυτοί που τις διέπραξαν ήταν περίπου τρομοκράτες, είτε γιατί έγιναν αφού τις διέπραξαν. Εξόριστε παπαγάλε, στον αιώνα σου λέγε, τί βλέπεις: Βλέπω 150 χρόνια τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της δημοκρατίας. Γράφε σε τυχαία σειρά: Ρόζα - τρομοκράτισσα, Άρης - τρομοκράτης, Γκράμσι, Λένιν, Τσε, Κάστρο, Αυξεντίου, Καντάφι, Τσάβες, Τσικουρής, γράφε με τυχαία σειρά, ο κατάλογος είναι τεράστιος.

"Όλες οι επαναστάσεις έχουν αποτύχει" - Ποιές όλες, ρωτάς τον εξόριστο παπαγάλο. Όλες όσες ήταν ένοπλες,θέλει να πει αλλά δεν στο λέει.Σε καλεί σε ένα σεμινάριο για την πατριαρχία. Όλες οι αντι-αποικιοκρατικές ένοπλες εξεγέρσεις και όλες οι σοσιαλιστικές ένοπλες επαναστάσεις.

Πάρε ένα γεωγραφικό χάρτη και κοίτα. Ποιές χώρες είναι στο στόχαστρο των Die Linke και λοιπών Ιστοριών για Πίτουρα; Όσες χώρες είχαν ένοπλα κινήματα και όσες χώρες διατηρούν ακόμα τον κίνδυνο και τον σπόρο. Πρώην σοσιαλιστικές και πρώην σαν τις δικές μας. Την Κύπρο και την Ελλάδα. Δεν θέλουμε τέτοια κινήματα, από τα άλλα θέλουμε, των πλατειών, να ψαχτούμε αδελφικά, εγώ, εσύ, ο πρίγκηψ στην αμεσο-δημοκρατία.

Γιατί, λοιπόν, επιμένουμε στο ΚΚΕ και σε κάποιους άλλους ειναι η αληθεια που έμειναν σαν μονάδες να καιροφυλακτούν; Προφανώς όχι για να γίνουμε αποδέκτες της χολής της καθεμίας και του καθενός φαν της Μουφ και του Αγκάμπεν. Αλλά γιατί το ξέρουμε, όπως το ξέρετε, πως στην ελάχιστη πιθανότητα, που τα Die Linke και λοιπές Ιστορίες για Πίτουρα, δεν καταπνίξουν τις εξεγέρσεις πριν αυτές να αρχίσουν καν, μόνο οι ΚΚΕδες και κάτι άλλοι θα αντέξουν πάνω στα βουνά ρε. Εσείς θα εξαγοραστείτε για ένα χιλιάρικο στα Εράσμους!

Αν ανοίξετε για μια φορά τον γεωγραφικό χάρτη και δείτε την εικόνα του σήμερα, κάντε μας τη χάρη να δείτε και μια άλλη εικόνα που εμείς είδαμε - μαύρη ώρα!

-αυτήν - Στο κάτω-κάτω η εποχή των Ιεροεξεταστών ενέπνευσε έναν Ντοστογιέφσκι, εσείς ποιούς θα εμπνεύσετε κωλοαστοί; Δεν ήταν οι Ιεροεξεταστές, οι τελευταίοι άνθρωποι, στο κάτω-κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου