Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

5.11.13

Πρόσκληση: Συγκέντρωση ενάντια στις εκποιήσεις κατοικιών.

Παρακαλώ προωθήστε. Και παρακαλώ να συνδράμουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Ακελικοί, εξω-ακελικοί, μετα-ακελικοί, υπερ-ακελικοί και υπο-ακελικοί... :) χωρίς κολλήματα "εγώ εν πάω σε συγκεντρώσεις του ακελ". Αυτό μας αφορά όλους.

Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις
Ανακοίνωση
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/11/2013 ΏΡΑ 3.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ


Όχι στις εκποιήσεις περιουσιών, Όχι στις φορολογικές ληστείες

Η οικονομική κρίση και η εξέλιξη της αφήνει απροστάτευτους στο έλεος της ανεργίας, των τραπεζιτών, των δάνειων και των επιτοκίων όπως και της φορολογικής επιδρομής, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους.
Η κυβέρνηση, η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να σταθούν διπλά σ’ όλους αυτούς, επιτίθενται εναντία στο Λαό με στόχο να τους ξεζουμίζουν όσο μπορούν για να μπορούν να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες και μεγαλοκαρχαρίες.

Με αφορμή τα δάνεια και τα Επιτόκια ετοιμάζουν νόμους για να μπορούν να πουλούν τις περιουσίες μας άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες. Την ιδία στιγμή που οι τραπεζίτες συνέβαλαν στην μεγιστοποίηση της παγκόσμιας κρίσης “παίζοντας κουμάρι” τα λεφτά των εργαζομένων, την ίδια στιγμή παίρνουν βοήθεια από το κράτος για να ξελασπώσουν, βοήθεια που φορτώνουν στην πλάτη μας σαν κρατικά χρέη και την ιδία στιγμή ετοιμάζονται να επιτεθούν εναντία στις περιούσιες μας.

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι συνταξιούχοι και δυσπραγούντες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση η κυβέρνηση και η Ε,Ε προχωρεί σε νέα επίθεση εναντίων τους, επιβάλλοντας τον κτηματικό φόρο. Αντί να βρει τρόπους να φορολογήσει όλους αυτούς που βγάζουν εκατομμύρια κέρδη και τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό, τους δίνει φοροαπαλλαγές και “κίνητρα”, δήθεν για να ανακάμψει η οικονομία, αρπάζοντας από το υστέρημα μας, την σύνταξη του συνταξιούχου, του ανάπηρου, του άνεργου, του δυσπραγούντα.

Μπροστά σε αύτη την κατάσταση η επιτροπή εναντία στις κατασχέσεις περιουσιών και τον κτηματικό φόρο έχει σαν σκοπό να οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων και γενικότερα του λαού έτσι ώστε να παλέψουμε ενάντια στην πιο πάνω επίθεση. Στόχος μας να στηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασίας και μέσα από μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συλλογή υπογραφών, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις εναντία στους πλειστηριασμούς να προωθηθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Ζητούμε όπως:
1. Σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης της περιουσίας των ανέργων, απόρων και δυσπραγούντων εργαζομένων, μικρομεσαίων και αυτοτελώς εργαζομένων.
2. Το πάγωμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των πιο πάνω μέχρι να ανακάμψει πραγματικά η οικονομία.
3. Την σημαντική μείωση των δανειστικών επιτοκίων έτσι ώστε να συνάδουν με τα καταθετικά. Δια νόμου να σταματήσει η υπερχρέωση (υπερημερία) στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι γελοίο να αυξάνεις το επιτόκιο όταν καν δεν υπάρχουν χρήματα για το αρχικό ποσό.
4. Το κούρεμα των δανείων έτσι ώστε να ακολουθούν την υποτίμηση της αξίας της εργασίας δηλαδή το κούρεμα μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και γενικά του βιοτικού επίπεδου. Όταν οι εργαζόμενοι έπαιρναν τα δάνεια ήταν άλλες συνθήκες. Υπήρχε ανάπτυξη και προοπτική να αποπληρωθούν. Σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Σήμερα υπάρχει κρίση και ανεργία. Η άξια της εργασίας είναι υποτιμημένη. Άλλη η αξία του ευρώ όταν δίνονταν τα δάνεια και άλλη σήμερα. Να σταματήσει το κυνήγι των εγγυητών γιατί και αυτοί εγγυόντανε όταν τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά στην οικονομία .
5. Πλήρη διαφάνεια στους λογαριασμούς των τραπεζών έτσι ώστε να φαίνεται ποιός παίρνει τι και ποσά βγάζουν οι τράπεζες. Το ίδιο ισχύει και για την Κεντρική Τράπεζα η οποία έχει μια τεράστια ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί.
6. Καλούμε τον λαό να συνενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας για να σταματήσουμε τον άδικο και ληστρικό κτηματικό φόρο.
7. Ο τραπεζικός τομέας έπαιξε ένα πρωτεύοντα ρόλο μέσα από τον οποίο πέρασε η κρίση στην Κύπρο. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της ίδιας κάστας ανθρώπων που βάζουν πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας τα ιδιωτικά τους συμφέροντα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει με την συμμετοχή των καταθετών - δανειοληπτών, των εργαζομένων και άλλων κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων στην διοίκηση τους. Για να σταματήσει να γίνεται αυτό που συμβαίνει σήμερα δηλαδή όταν οι τράπεζες έχουν κέρδη αυτά είναι ιδιωτικά και όταν έχουν ζημιές αυτές φορτώνονται στην κοινωνία. Από την στιγμή που οι τράπεζες έχουν ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο να παίξουν τότε και ο έλεγχος τους πρέπει να περάσει στην κοινωνία. Μονό τότε θα μπορέσει να γίνει σωστός σχεδιασμός που να οδηγεί στην ανάπτυξη
Για μήνες τώρα μας κοροϊδεύουν ότι η κρίση θα περάσει με τα μετρά λιτότητας. Αν πίστευαν ότι η κρίση θα ξεπερνιόταν δεν θα ετοίμαζαν νομούς για το ξεπούλημα των περιουσιών μας. Όσο υπάρχουν τα δάνεια τα οποία η κυβέρνηση και η Ε.Ε έχουν φορτώσει στις πλάτες μας για χάριν των τραπεζών δεν πρόκειται να υπάρξει τέλος στην κρίση. Αυτά τα δάνεια ούτε τα εγγόνια μας δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν.
ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, δεν έγιναν προς όφελος μας, ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Αυτή η κρίση θα υπάρχει όσο ο λαός δεν αντιστέκεται και όσο η κοινωνία δεν αντιδρά, η τρόικα και η κυβέρνηση επιβάλλουν νέα μετρά που σπρώχνουν την οικονομία σε πιο βαθιά αδιέξοδα.
Έλα μαζί μας να οργανωθούμε στις γειτονιές τα χωρία και τους χώρους δουλείας ,για να παλέψουμε εναντία στην φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και την επίθεση των τοκογλύφων τραπεζιτών. Για να βάλουμε τέρμα στην κρίση μέσα από ανάπτυξη και προς όφελος της κοινωνίας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

enantiastisekpiiseis@gericomcy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου