Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.10.13

Κυπριακό λεξικό: καινούρια λήμματα

Νίκος Αναστασιάδης - "Η αποικιοκρατία και τα βασίλεια στο δημόσιο έχουν τελειώσει". 

Αποικιοκρατία - παλιός/διεθνής ορισμός: Ως αποικιοκρατία νοείται η δημιουργία και διατήρηση δικτύου αποικιών σε περιοχές όπου παραδοσιακά δεν κατοικούνται από πληθυσμούς της μητροπολιτικής αρχής που τις δημιουργεί. Η μητρόπολη είναι και αυτή που ασκεί άμεσα κυριαρχικά δικαιώματα στις αποικίες και καθορίζει την κοινωνική δομή, την διακυβέρνηση και τις οικονομικές λειτουργίες. ( Βικιπαίδεια )

Αποικιοκρατία - νέος/κυπριακός ορισμός: Ως αποικιοκρατία νοείται η δημιουργία και διατήρηση δικτύου θέσεων εργασίας σε τομείς που παραδοσιακά κατοικούνται από αρχές της κρατικής αρχής που τις δημιουργεί. Το κράτος ειναι και αυτό που ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα στους τομείς εργασίας και καθορίζει την κοινωνική δομή, την διακυβέρνηση και τις οικονομικές λειτουργίες.

Πόλεμος κατά της Αποικιοκρατίας - νέος/κυπριακός ορισμός: Η κατάλυση του δικτύου θέσεων εργασίας που παραδοσιακά κατοικούνται από αρχές της κρατικής αρχής που τις δημιουργεί, και η μετεξέλιξή τους σε αποικίες του μητροπολιτικού ιδιωτικού κεφαλαίου που θα καθορίζει την κοινωνική δομή, την διακυβέρνηση και τις οικονομικές λειτουργίες.

βλ. επίσης λήμμα: Δεν θέλω ου!

Σωκράτης Χάσικος: "Το ΡΙΚ δεν θα είναι η ιερή αγελάδα".

Ιερή Αγελάδα: Ιερή Αγελάδα είναι ένα Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Ιδρυμα, που ποτέ δεν είχε μία για να χρηματοδοτήσει έργα του πολιτισμού, ντοκυμαντέρ, ταινίες, δισκογραφία,ορχήστρες κ.λ.π σε αντίθεση με όλα τα άλλα κρατικά κανάλια της Ε.Ε λόγω χαμηλού προϋπολογισμού και πάντα περιοριζόταν σε χαμηλού μπάτζετ παραγωγές.

Ως εκ τούτου, τα πάρτυς που έκαναν μέσα στο ΡΙΚ να τα ξεχάσουν, ο προϋπολογισμός θα κοπεί κατά 6 εκατομμύρια, θα γίνουν απολύσεις, γιατί δεν χρειάζονται στις μέρες μας πάνω από 20-30 άτομα να αλλάσσουν την κασέττα των διαφημίσεων των υπεραγορών και του λιανικού εμπορίου, που θα λειτουργούν ολόχρονα από το ξιφώτι με συνεχές ωράριο.

βλ. επίσης λήμμα: Κανείς δεν θα μας σταματήσει από τον εκσυγχρονισμό του Κράτους!

2 σχόλια:

  1. Απίθανο!!!

    Κυπριακό λεξικό: ήδη υπάρχοντα λήμματα:

    μαλαππάππας, ο [ιταλ. male + pappa] ανόητος.

    διαφορετικά: ο καπιταλιστής που δεν έχει την δυνατότητα να νοηθεί ως νοήμων, παρά μέσα από την ιμπεριαλιστική του εκδίπλωση σε φασίστα ναζιστή.

    μαννός, ο [αρχ. μανός] χαυνός, χαζός, καρπός ή σπόρος που παρέμεινε άωρος και καταστράφηκε.

    "καρπός ή σπόρος που παρέμεινε άωρος και καταστράφηκε" με άλλα λόγια η νομοτέλεια του ιδιωτικού κεφαλαίου στα χέρια της αστικής τάξης, η "καταστροφή" εδώ, ως η εργατική λαϊκή εξουσία (μην μπερδευτούμε με αναρχίες ε;) δηλαδή το "μαννό" κεφάλαιο είναι το ιδιωτικό/μονοπωλιακό κεφάλαιο, και ο "μαλαππάππας" αυτός που το διαχειρίζεται.

    βκάλλω [εκβάλλω] βγάζω, ξεριζώνω.

    αφού άρχισα με την ερμηνευτική μου βία το "βκάλλω" θα μπορούσε να πει κάποιος ότι στο μεδούλι της λέξης έχει την έννοια του δημιουργώ; "φκάλλω" δηλαδή δεν σημαίνει και παράγω κάτι πέρα από το προφανές "βγάζω"; αν ναι, τότε το ξεριζώνω σημαίνει και παράγω και δημιουργώ αλλά και ταξικά απεργώ και ταξικά τσακίζω το φασισοκαπιταλισμό.


    τα λήμματα από το "Θησαυρός Κυπριακής Διαλέκτου, Κ. Γ. Γιαγκουλλής"

    fristuti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) πάρα πολλά καλό. Σιγά σιγά να ολοκληρώσουμε το αλφάβητο..

      Διαγραφή