Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.10.13

"Επενδύστε στην Ελλάδα", έχει antifa αέρια!


Η ονείρωξη του Αθέμιτα: Ο ηγέτης των απανταχού antifa Αντώνης Σαμαράς μεταμορφώνει τα αέρια σε ευτυχή κατάληξη του Ολοκαυτώματος
Συμφωνίες για ενέργεια και τουρισμό υπέγραψαν Σαμαράς - Νετανιάχου

«Ποτέ ξανά φασισμός» το μήνυμα του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο μουσείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Του απεσταλμένου μας στο Ισραήλ, Γιώργου Π. Τερζή

Θεμέλια στον άξονα Αθήνας - Λευκωσίας - Τελ Αβίβ επιδιώκει να θέσει ο πρωθυπουργός με τη σημερινή του επίσκεψη στο Ισραήλ και τη συνεδρίαση του ανωτάτου κοινού υπουργικού συμβουλίου των δύο χωρών. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα της ενέργειας και της ασφάλειας.

Ειδικά για την ενέργεια, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει -στην ήδη ισχυρή σχέση Κύπρου - Ισραήλ, αφού και οι δύο χώρες έχουν ανακαλύψει κοιτάσματα υδρογονανθράκων και συνεργάζονται για την εκμετάλλευσή τους- να καταστήσει ως τρίτο παίκτη την Ελλάδα τόσο στον τομέα της εκμετάλλευσης όσο και σε αυτόν της μεταφοράς. Αλλωστε, στις αρχές Αυγούστου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα ότι τα κοιτάσματα των τριών χωρών επαρκούν για να καλύψουν επί 30 έτη το ήμισυ της ζήτησης ενέργειας της Ευρώπης.

Αντίστοιχο μήνυμα συγκρότησης ενός ισχυρού άξονα επιδιώκεται να σταλεί και στο θέμα της ασφάλειας, καθώς η Αθήνα εμφανώς επιδιώκει τα τελευταία έτη να αποτελέσει βασικό εταίρο του Ισραήλ, οι σχέσεις του οποίου με την Αγκυρα μπορεί να μη βρίσκονται σε συνθήκες οξείας έντασης, όπως στο παρελθόν, αλλά πάντως παραμένουν σε περίοδο έντονης καχυποψίας. Ολως τυχαίως, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών πραγματοποίησαν κοινά γυμνάσια στο FIR Αθηνών, την ώρα που ο Αντ. Σαμαράς συναντούσε, στην Ιερουσαλήμ, τον ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν και κοινή δήλωση ενώ ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Έκανε αναφορά στο ότι οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και επανέλαβε «ποτέ ξανά» φασισμός. Τα δύο κράτη, είπε ο πρωθυπουργός, είναι δεσμευμένα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής. Σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να βοηθήσουν να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν ενεργειακά αποθέματα που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας.

Οι τρεις χώρες, επισήμανε, μπορούν επίσης να δώσουν την εικόνα της ειρήνης, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας για την περιοχή. Έκλεισε λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνουμε, είναι μόνον η αρχή».

Ιδιαίτερα θερμά λόγια είπε ο κ. Νετανιάχου ο οποίος συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη, όμως οι αγορές καταλαβαίνουν πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδαενθαρρύνω τους Ισραηλινούς να επενδύσουν στην ΕλλάδαΟ έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι». Συνεχάρη επίσης τον κ. Σαμαρά για την αντιμετώπιση των νεοναζιστών.

Ο κ. Νετανιάχου είπε ακόμη ότι Ελλάδα και Ισραήλ έχουν μακρά ιστορία, Αθήνα και Ιερουσαλήμ είναι οι κοιτίδες του δυτικού πολιτισμού, σήμερα όμως είναι δύο σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες που μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Ο κ. Νετανιάχου έκανε όμως και εκτεταμένη αναφορά στο θέμα του Ιράν και στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό του οπλοστάσιο, εκτιμώντας ότι οι κινήσεις που κάνει η χώρα αυτή είναι υπεκφυγές για να κερδίσει χρόνο.

Μετά τις συναντήσεις των υπουργών υπογράφηκαν μία σειρά συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας:
- Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη ναυτική εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
- Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας υπέγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη.
- Δύο συμφωνίες για αντιμετώπιση του εγκλήματος και την πολιτική προστασία ειδικά στην πυρόσβεση που υπεγράφησαν από τον Νίκο Δένδια.
- Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης.
Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
- Διακηρυξη για συνεργασία στη ναυτική εκπαίδευση ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
- Πρόγραμμα εκπαιδευτικής συνεργασίας υπέγραψε ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος.
- Συνεργασία για παραγωγή ταινιών υπέγραψε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Σαμαράς που, πλην του κ. Ευ. Βενιζέλου, συνοδεύεται και από τους Κ. Χατζηδάκη, Ν. Δένδια, Γ. Μανιάτη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Π. Παναγιωτόπουλο, Κ. Αρβανιτόπουλο και Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, επενδύει στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών και, προφανώς, στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων όχι μόνον απευθείας από το Ισραήλ, αλλά και μέσω της ισχυρής εβραϊκής κοινότητας ανά τον κόσμο.

Ο ίδιος θα εγκαινιάσει το ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ με συμμετοχή πλέον των 100 Ελλήνων επιχειρηματιών και πρωτοβουλία του Invest in Greece.

Το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς ξεναγήθηκε στο μουσείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσε στεφάνι, ενώ συνομίλησε και με τον πρόεδρο των επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Μάλιστα, υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων, με το ακόλουθο μήνυμα:

«Στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος καλούμαστε να πολεμήσουμε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να πολεμήσουμε αδυσώπητα ενάντια στο φασισμό και ενάντια σε κάθε μορφή τυραννίας. Δεσμευόμαστε στη μνήμη τους από τα βάθη της καρδιάς μας. Ποτέ ξανά».

O πρωθυπουργός προγραμματίζεται, επίσης, να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες, η επίσκεψη του οποίου πριν από ένα έτος στην Ελλάδα είχε αποτελέσει σαφές μήνυμα της ισραηλινής πλευράς για περαιτέρω επιτάχυνση της πορείας προσέγγισης που ξεκίνησε μετά το 2009 με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ θα επισκεφθεί και το μνημείο του Ολοκαυτώματος. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον αρμόδιο για τις διαπραγματεύσεις για το παλαιστινιακό Zeev Elkin, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Ραμάλα όπου και θα έχει επαφές με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου