Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

6.7.13

Το δικό μας Μαύρο

 Μαύρο πρώτο

Για την απαξίωση, την βαθιά απαξίωση των Κύπριων πολιτών και ψηφοφόρων και την επί της ουσίας κατάλυση της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

Έχω αναφέρει ξανά, πως η μόνη ελληνόφωνη εφημερίδα, η οποία διατηρεί μόνιμη στήλη αναφορικά με τις δραστηριότητες της ευρωβουλής και της ευρωκοινοβουλευτικής της ομάδας, είναι ο Ριζοσπάστης.

Στην Κύπρο, καμιά εφημερίδα δεν ενημερώνει τους αναγνώστες και ψηφοφόρους των κομμάτων και των ευρωβουλευτών, για το τί ακριβώς συμβαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση στις Βρυξέλλες, και στην περίπτωση που κάποιος θέλει να ενημερωθεί, πρέπει να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο σκαλίζοντας τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ευρωκοινοβουλίου. Εννοείται πως κανείς δεν το κάνει...

Καλούμαστε να ψηφίζουμε κόμματα και ευρωβουλευτές, ενόσω είμαστε χώρα μέλος της Ε.Ε δηλαδή είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι από τις αποφάσεις των Βρυξελλών, χωρίς να γνωρίζουμε το παραμικρό για το τί αποφασίζετε εκειπέρα.

Τα κόμματα απαιτούν από τους ψηφοφόρους να αναλώνονται σε μια μικρο-πολιτική για εσωτερική κατανάλωση, του επιπέδου "οι συμπέθεροι" ( για τους μεν) ή " ο δολοφόνος Χριστόφιας" ( για τους δε ) χωρίς στην ουσία να δίνουν το δικαίωμα στους ψηφοφόρους να γνωρίζουν τίποτα για οτιδήποτε καθορίζει τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά τους δικαιώματα.

Αυτό, στη δική μου αντίληψη, ισοβαθμεί με κατάλυση της Δημοκρατίας στον τόπο. Η απαξίωση των Κυπρίων εκ μέρους των πολιτικών είναι μνημειώδους μεγέθους, αν αναλογιστεί κανείς, με ποιό ακριβώς τρόπο τα κόμματα μεταχειρίζονται το δικαίωμα στην κρίση και την απόφαση των πολιτών.

Ο τρόπος αυτός είναι "Το Μαύρο" - όπως το Μαύρο της ΕΡΤ - όπως τη σιωπή στην ενημέρωση.

Δεν ενδιαφέρονται λένε οι πολιτες για την Ε.Ε. Όχι ενδιαφέρονται οι πολίτες για την Ε.Ε αλλά οι πολίτες δεν ξέρουν γιατί κανείς δεν τους ενημερώνει.

Ποιός από μας γνωρίζει για την συνθήκη Σενγκεν, την σημασία της, πότε ψηφίστηκε από ποιούς ετοιμάστηκε και προωθήθηκε και γιατί;

Ποιός από μας γνωρίζει για τους αντι-τρομοκρατικούς νόμους, για τις αποφάσεις που αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο, για τα λόμπυ και τα συμφέροντα των χρηματιστών, για τόσα και τόσα καθημερινά αποφασίζονται για μας.

Ελάχιστοι εως κανένας.

Η απόλυτη μεταβίβαση εξουσίας,( στα χέρια τους ) την οποία προωθούν οι κύπριοι πολιτικοί όλων των κομμάτων, αφήνοντας τους πολίτες σαν ζώα μέσα σε μια φούσκα ψευδαισθήσεων κόκκινων και μπλε χρωμάτων, είναι αυτή καθαυτή η κατάλυση της Δημοκρατίας.

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα σε αυτό τον πλανήτη, όπου οι πολίτες να είναι τόσο απαξιωμένοι από τους πολιτικούς. Ούτε ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη, όπου 

οι άνθρωποι καλούνται να ζουν χωρίς όνειρα ως απλοί υπηρέτες των αφεντικών τους.

Μαύρο δεύτερο

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη, όπου οι άνθρωποι καλούνται να ζουν χωρίς όνειρα ως απλοί υπηρέτες των αφεντικών τους.

Αναφέρομαι στις προτεινόμενες πολιτικές επιλογές, όπως αυτές οριοθετούνται και οριοθετούν τα πλαίσια μέσα στα οποία ένας άνθρωπος καλείται να πολιτικοποιηθεί, να οργανωθεί και να οργανώσει το μέλλον του τόπου σε μια συλλογική βάση.


Αυτές οι επιλογές είναι εξής:

1. Κυβερνητικός συνασπισμός - η παραδοσιακή δεξιά με τα γνωστά χαρακτηριστικά. Μεγάλο κεφάλαιο, μεγάλα κυβικά, μεγάλες επαύλεις, μεγάλη υποκουλτούρα, μεγάλες μίζες,μεγάλες επιχειρήσεις, μεγαλόσχημος εθνικισμός-πατριωτισμός,μεγάλες μπίζνες - όλα μεγάλα,και μαζί αφ΄υψηλού αισχρός λαϊκισμός κατάλληλος για μουστακαλήδες με  μπάρμπεκιου στο κήπο σε κανένα κοτσιηνοχώρι...

Πολιτική πρόταση: θα είσαι ένα κενό σκεύος, κενό από γνώση, πολιτισμό, κοινωνική ζωή, που εργάζεται, με στόχο την επόμενη δεκαετία να μπορέσει να αγοράζει μια τσάντα αξίας 100 ευρώ δυο φορές τον χρόνο αντίγραφο της τσάντας της Άντρης Αναστασιάδη, να βλέπει προγράμματα υποκουλτούρας στην ιδιωτική τηλεόραση και πάνω από όλα να παραμείνει ένας αμόρφωτος ψιλομύτης ευρωπαίος που θαυμάζει τον πλούτο και τον μιμείται με τα πενιχρά του έσοδα.

2. η Αριστερά - ο λαϊκισμός με το λευκό γάντι, η απαξίωση της λαϊκής βάσης, η προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου με επιστημονικώς επεξεργασμένα τεχνάσματα, η διατήρηση μορφών δράσης χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας, η χειραγώγιση των μαζών στο όνομα των αξιών του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και η συγκεντροποίηση της απόλυτης εξουσίας σε μια χούφτα επαγγελματιών της πολιτικής διαχείρισης.

Πολιτική πρόταση: θα είσαι ένα σκεύος με περιεχόμενο, θα εργαστείς για την σωτηρία του κεφαλαίου στο όνομα της ανωτερότητας και της ταπεινότητας που σου παρέχει η λαϊκή σου καταγωγή, θα σέβεσαι μέχρι αυτολογοκρισίας τις κομματικές οικογένειες και εσωτερικές ομάδες και θα αποδεχτείς όλες τις θυσίες που απαιτούνται για την αναδιάρθωση του συστήματος χωρίς περιττές φωνασκίες. 

Κάθε φορά που θα μιλάς για την ανάγκη δόμησης μιας άλλης κοινωνίας, θα απαξιώνεσαι από την απόλυτη σιωπή γιατί εμείς αντιπροσωπεύουμε το κοινό καλό στα μάτια του κόσμου. Απαγορεύεται να βγεις από τη ιδεολογική φούσκα, απαγορεύεται να μιλήσεις για εναλλαχτικές προτάσεις, απαγορεύεται να έχεις δικό σου μέλλον. Ανήκεις σε μας. Η ζωή σου έχει μεταβιβαστεί στην δική μας πολιτική εξουσία. Η ζωή σου δεν σου ανήκει.
Στόχος είναι η διάσωση του κεφαλαίου, με το σωστό περιεχόμενο...το σωστό περιεχόμενο τώρα λέγεται έξοδος από το ευρώ και παραμονή στην ε.ε. 

3. το Κέντρο - γίνε μεσολαβητής. Γίνε ένα ανταλλακτικό εμπόρευμα. Κουράστηκες να είσαι μειοψηφία. Γίνε επιθυμητός στην εξουσία των δύο, ύψωσε το πατριωτικό σου ανάστημα και χαμήλωσε την νοημοσύνη σου, έλα με μας, έλα στον προηγούμενο αιώνα, έλα με τους παπάδες, έλα με τους δοσιλόγους, έλα με τους "λαϊκούς αγωνιστές" της χούντας, έλα με τον εθνοκεντρισμό και με ότι άλλο αρκεί στο λιγοστό σου μυαλό.


Μαύρο - Μαύρο και - Μαύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου