Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

28.6.13

Pepsi: Κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής στην Κύπρο

για την σεκ δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, περιττεύει...

για την πεο, προτείνω να προσλάβουν όλους τους ημιαπασχολούμενους και ανέργους για τους οποίους "τα βρίσκουν" με τις εργοδοσίες - μέσα στα πλαίσια του αντι-μνημονιακού αγώνα πάντα!!!! - και να τους αναθέσουν την συγγραφή των Δελτίων Τύπου για την στήριξη των Εργατικών Αγώνων άλλων χωρών, ώστε οι ημιαπασχολούμενοι και άνεργοι να εμπεδώσουν με κάποιο τρόπο τις αρχές του λεγόμενου "προλεταριακού διεθνισμού" ( αναφέρομαι σε αυτό το μυστήριο πράγμα με το οποίο κλείνουν όλες οι ομιλίες των στελεχών και εμμίσθων στους εορτασμούς της 1ης του Μάη και στις ανακοινώσεις για την ΠΣΟ ).

ήμουν και έτοιμη να χυμήξω τον κ. Σάββα Παύλου για το δημοσιεύμα του σχετικά με το φεστιβάλ της εδόν, αλλά δεν θα το πράξω...

φκάρτε τα πέρα μόνοι σας με τον μαύρο φασισμό...στα εργασιακά μια χαρά τα βρίσκετε εξάλλου...εκτός αν νομίζετε πως αυτό που πράττετε συνδικαλιστικά δεν είναι συναινετικό με τον φασισμό...

Εάν νομίζετε πως δεν είναι συναινετικό με τον φασισμό, παρακαλώ δώστε μας και τις θεωρητικές σας αναλύσεις για το φαινόμενο της εθνικιστικής κυπριακής δεξιάς και ακροδεξιάς, τις σχέσεις της με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και αιτιολογήστε αν μπορείτε τη στάση σας, ως αριστεροί - υποτίθεται - λέμεν τωρά....


Λευκωσία: Μια από τις παλαιότερες εταιρείες αναψυκτικών στην κυπριακή αγορά, η Pepsi, που δραστηριοποιείται από το 1959 και παράγει τα αναψυκτικά Pepsi Cola, 7 UP και ΗΒΗ, μελετά το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής και εμφιάλωσης του εργοστασίου της και την εισαγωγή των αναψυκτικών από το εξωτερικό, κατά πάσα πιθανότητα από την Ελλάδα. Η μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας είναι ο βασικός λόγος που προβάλλει η εργοδοτική πλευρά.
Το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής οδηγεί σε απολύσεις 95 εργαζομένων, σε σύνολο περίπου 190 εργοδοτουμένων παγκύπρια. Χθες, η διεύθυνση της εταιρείας ανακοίνωσε στις αντιπροσωπείες των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απολύσεις από όλα τα τμήματα (γραφεία, αποθήκες, δίκτυο παραγωγής, διανομής).
Κατά τη χθεσινή συνάντηση των πλευρών, οι συντεχνίες υπέβαλαν αίτημα όπως οι απολύσεις δρομολογηθούν αρχές του 2014 αντί το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εκδήλωση της κρίσης, η εταιρεία Pepsi δεν είχε προβεί σε απολύσεις προσωπικού.

Πριν μερικούς μήνες οι συντεχνίες και το προσωπικό είχαν συμφωνήσει με τη διεύθυνση στη μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης τον χειμώνα στις τέσσερις ημέρες και το καλοκαίρι στις πέντε, ως ένα μέτρο αντιμετώπισης των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, με τη δέσμευση της εργοδοσίας να μην προβεί σε απολύσεις εντός του 2013.

Στο ζήτημα της χαριστικής αποζημίωσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραχωρήσει το μισθό μιας εβδομάδας για κάθε έτος υπηρεσίας, με τις συντεχνίες να υποδεικνύουν ότι στο παρελθόν (προ της εκδήλωσης της κρίσης), το σχέδιο ήταν μισθός τριών εβδομάδων για κάθε χρόνο υπηρεσίας.  

Η διεύθυνση της Pepsi ανέλαβε να εξετάσει τα αιτήματα των συντεχνιών, με τον Γ.Δ. της εταιρείας, Σωκράτη Μιχαηλίδη, να δηλώνει ότι «η εταιρεία μας ποτέ δεν κινήθηκε μονομερώς και οι όποιες αποφάσεις της πάντα λαμβάνονταν σε συνεννόηση με τις συντεχνίες, σεβόμενη τον ρόλο τους, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους και με αυτή τη φιλοσοφία συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση για εξεύρεση της ορθότερης απόφασης, προς όφελος του καταναλωτή, του εργαζόμενου και της εταιρείας».

πηγή: Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζω στην Ομιλία εκ μέρους του ΑΚΕΛ στη Περιφεριακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, μεταξύ άλλων:

    Η θέση και η δράση του ΑΚΕΛ για το κυπριακό πρόβλημα συμπυκνώνεται σε μια πρόταση: Είμαστε έτοιμοι για ένα έντιμο συμβιβασμό μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι για κανένα συμβιβασμό με τη διχοτόμηση, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό. Ο αγώνας μας ένα στόχο έχει: την απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και τον εποικισμό, να απαλλαγεί από ξένα επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήτριες δυνάμεις και τέλος να απαλλαγεί από κάθε ξένη στρατιωτική παρουσία με την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του νησιού μας. Την επανένωση του εδάφους, της κοινωνίας, των θεσμών και της οικονομίας της Κύπρου μέσα από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική-δικονοτική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων όπως αυτή καθορίζεται στα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η δίκαιη λύση του κυπριακού είναι όρος και προϋπόθεση για να προχωρήσει ο λαός μας (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) στον άλλο δρόμο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Γιατί η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός της Κύπρου, είναι –εκτός των άλλων- βίαια διαχωρισμένος στο βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού. Ταυτόχρονα το νησί μας είναι μια από τις πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές του πλανήτη. Για αυτό και η αλληλεγγύη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων προς τον αγώνα του κυπριακού λαού έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.


    Παρα πολύ ωραία....μόνο που μου δημιουργείται η απορία, εφόσον το κομμα συνδέει την λύση του κυπριακού με τον άλλο δρόμο στην κοινωνική και οικονομική πορεία της Κυπρου, πως ακριβώς ετοιμάζει αυτό το δρόμο, εαν σήμερα ακολουθεί τις συγκεκριμένες εργασιακές πολιτικές στο νότο...

    Εαν το κόμμα συναινεί στη φτωχοποίηση των ε/κ, και τσιμεντώνει με τη στάση του το σύστημα που ειναι ιμπεριαλιστικό επειδή ειναι μονοπωλιακό, πως ακριβώς θα μας οδηγήσει σε δίκαιη λύση...

    Εμένα ο λογαριασμός δεν μου βγαινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή