Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.6.13

Μένουμε κτήνη

H Πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη" επικροτεί το κλείσιμο της ΕΡΤ και επιπλέον δεν βλέπει καμιά διασύνδεση του θέματος με τη δημοκρατία.

Η μόνη διαφορά εδώ της Πρωτοβουλίας με την ΧΑ, είναι πως η ΧΑ έχει περισσότερα ποσοστά από τον Στέφανο Μάνο που επίσης επικροτεί το κλείσιμο της ΕΡΤ και μαζί με τον Σαμαρά και την ΧΑ αποτελούν την κυβέρνηση.

Εκτός αν τρώμε το παραμύθι πως η ΧΑ κάνει αντιπολίτευση στον Αντωνάκη ή αν τρώμε το παραμύθι πως το να επικροτείς το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν σε κάνει τον φασίστα που ήδη ήσουν από όπου κι αν προέρχεσαι.

Προτείνω η Πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη" να μετονομαστεί σε "Μένουμε ανυπόθετοι" ή σε "Μένουμε Κτήνη" ή "Μένουμε Τέρατα" για να τιμήσουμε και τον Χατζηδάκι.

Σκεφτείτε πως στέλεχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η κ.Χόπλαρου που υποτίθεται σκιζόταν και για την παιδεία.

Ποιά παιδεία παιδάκι μου; Απλό πράγμα νόμισες είναι η παιδεία; Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει Αρκούδα μου!







( το αρχείο του Χατζηγιάννη δεν βρίσκεται στην ΕΡΤ )



Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση δεν έχει όρια στην επιβολή της πολιτικής της με τη σιδερένια φτέρνα






'Εξω από το Ραδιομέγαρο παραμένουν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιφρουρώντας την κινητοποίησή τους κι έχοντας στο πλευρό τους πλήθος κόσμου που καταδικάζει την απόφαση της συγκυβέρνησης για λουκέτο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων. Ιδιαίτερα μαζική η παρουσία των ταξικών δυνάμεων στη συγκέντρωση με σημαίες και με κυρίαρχα συνθήματα: «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Εδώ, εδώ αγώνα τακτικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ» και »τέρμα πια οι αυταπάτες».

Το πρωΐ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςεκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους και την καταδίκη του ΚΚΕ στην επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΚΝΕ παραβρέθηκε στο χώρο εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.


Η συναυλία αλληλεγγύης συνεχίζεται από το βράδυ της Τρίτης, όπως και η προσέλευση εργαζομένων από άλλους κλάδους προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Διαβάστε εδώ τι έγινε την Τρίτη.

Στη Θεσσαλονίκη πριν λίγο έφτασε στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΤ-3 στη Λεωφόρο Στρατού, πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων. Από το πρωΐ παραμένουν συγκεντρωμένοι στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης οι εργαζόμενοι.

Συγκεντρώσεις γίνονται σε μια σειρά περιοχές της χώρας: Στην Πάτρα, στην Τρίπολη, στηΣάμο, στη Λέσβο, στη Ζάκυνθο, στη Χίο και τη Ρόδο, στα Γιάννενα, στο Βόλο, στηνΚαβάλα, στην Κέρκυρα και αλλού.


902.gr/ Redfly Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου