Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.3.13

Ο Γιούνκερ προειδοποιεί για πόλεμο στην Ευρώπη !

σχόλιο Redfly Planet

.. ή αλλιώς, οι "ρηγμένες" αστικές τάξεις της Ευρώπης επεξεργάζονται σχέδια επιστροφής στο εθνικό κράτος, τον προστατευτισμό και τον αντιευρωπαϊσμό, ώστε να γλιτώσουν απο τους Γερμανούς μπαλαδόρους του Καπιταλισμού.
Στην συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της ευρωζώνης, ο Jean Claude Juncker προειδοποίησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, πως οι συγκρούσεις στην Ευρώπη ενδέχεται να κλιμακωθούν επικίνδυνα. "Όποιος πιστεύει, ότι το αιώνιο ζήτημα περι πολέμου και ειρήνης στην Ευρώπη δεν τίθεται πλέον,  μάλλον σφάλει οικτράΟι δαίμονες δεν έχουν φύγειαπλά κοιμούνται (...) Με ταράζει η ομοιότητα που έχουν οι διακρατικές σχέσεις στην Ευρώπη το 2013, με πριν από 100 χρόνια."   

(Μετάφραση από Sueddeutshe Zeitung)


Ολοένα και μεγαλώνει η δυσαρέσκεια των λαών στα κράτη - μέλη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας νέους τριγμούς στα θεμέλια της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, την οποία τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να παρουσιάσουν σαν μονόδρομο για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Γιούροστατ για την Ελλάδα, όπου σε ποσοστό 81% ο λαός δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την ΕΕ, όταν μόλις το 2007 το 63% δήλωνε ότι την εμπιστεύεται. 

Παρόμοια είναι η εικόνα σε όλες τις χώρες της ΕΕ - πλην Μάλτας και Εσθονίας - όπου η πλειονότητα των ερωτώμενων «εκφράζει δυσπιστία για τις πολιτικές που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες», σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Ισπανία, Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ιταλία είναι οι χώρες όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη μεταστροφή του λαού σε ό,τι αφορά τη στάση του απέναντι στην ΕΕ. Ακολουθούν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Με αφορμή και το Ευρωβαρόμετρο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο «Spiegel»,διαπιστώνει «αναζωπύρωση εχθρικών συναισθημάτων εντός της Ευρώπης και απομάκρυνση από το όραμα ευρωπαϊκής ενοποίησης εξαιτίας της κρίσης», προβλέποντας μάλιστα ότι «μπορεί πλέον και να σφάλλει όποιος θεωρεί πως έχει απομακρυνθεί το ερώτημα ειρήνης και πολέμου στη γηραιά ήπειρο».

Επί της ουσίας, ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ ομολογεί ότι η ανισομετρία και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ είναι τόσο μεγάλες, που στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πόλεμο, όπως έγκαιρα έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ, αναλύοντας την κρίση και τους ανταγωνισμούς που οξύνονται μέσα κι έξω από την ΕΕ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και προσπαθώντας να συγκαλύψει τα πραγματικά αίτια των ανταγωνισμών, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ισχυρίζεται ότι η επίθεση ορισμένων Γερμανών πολιτικών στην Ελλάδα, οι σβάστικες στην Αθήνα κατά την επίσκεψη Μέρκελ, και η αντιγερμανική ρητορική στην ιταλική προεκλογική περίοδο, «έβγαλαν στην επιφάνεια συναισθήματα που θα πίστευε κανείς ότι είχαν εκλείψει». Σ' αυτή την κατεύθυνση, εκφράζει την ανησυχία του ότι «στην Ευρώπη πολλοί χάνουν το δρόμο σε "μικρές" σκέψεις εθνικού συμφέροντος» και ισχυρίζεται ότι «όποιος πιστεύει πως το αιώνιο ερώτημα ειρήνης ή πολέμου στην Ευρώπη δεν τίθεται πλέον, ενδεχομένως να κάνει τραγικό λάθος» αφού «οι δαίμονες δεν εξαφανίστηκαν, κοιμούνται μόνο».

Πηγή : 902.gr/ Redfly Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου