Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.12.12

Όπως λέμε "αντιδραστικός ρόλος"...


Η υπευθυνότητα την οποία επέδειξαν οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, εντυπωσιάζει τους ευρωπαίους, τόνισε ο/η ........

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο/η..... ανέφερε ότι η βασική ανησυχία των ευρωπαίων, είναι ο κίνδυνος μη υλοποίησης των μέτρων που αποφασίζονται.

Με την υπευθυνότητα με την οποία συμπεριφέρθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις, είπε, δόθηκε η πραγματική εικόνα ότι τα μέτρα θα υλοποιηθούν.

Ο/Η.......... ανέφερε ακόμη ότι με την έγκριση χθες ομόφωνα σχεδόν των νομοσχεδίων, με τα πρώτα μέτρα και με την έγκριση των υπολοίπων νομοσχεδίων, η Κύπρος θα πάει στο Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου, έχοντας ψηφίσει σε νόμο όλα τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα, γεγονός που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως.


Η πιο πάνω δήλωση ανήκει:

1. Στον Πανίκο Δημητριάδη
2. Στον Αβέρωφ Νεοφύτου
3. Στον Γιώργο Βασιλείου
4. Στον Βάσο Σιαρλή
5. Στον Νίκο Αναστασιάδη
6. Στον Άντρο Κυπριανού
7. Στον Γιαννάκη Ομήρου
8. Στον Μάριο Κάρογιαν
9. Στον Αντρέα Φακοντή
10. Στον Μιχάλη Πηλίκο

Αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση, έκανες το πρώτο βήμα για την ανάλυση του όρου "είναι αντιδραστικός ο ρόλος του/της/των...."

6 σχόλια:

  1. «Στο δρόμο μου είχα την ευκαιρία να περάσω από τις κτήσεις της United Fruit Company και πείστηκα για άλλη μια φορά για το πόσο απαίσια είναι αυτά τα καπιταλιστικά χταπόδια. Ορκίστηκα τότε μπροστά σε μια εικόνα του γέρου και πολυθρηνημένου Στάλιν, ότι δεν θα ησυχάσω μέχρι να εξοντωθούν.» Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

    «Δεν είμαι μαρξιστής!». Κάρολος Μαρξ


    Τα λέμε (να τα λέμε όλα όμως, ε; ;-) )


    ΥΓ Σόρυ για το εκτός θέματος σχόλιο, αλλά η μισή ντροπή είναι δική σου! Το τσιτάτο τού Τσε είναι μόνιμο θέμα από μία, καθόλου αβάσιμη, άποψη... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω....σαν τα χιόνια!! Μα να μην ξέρω ουτε ένα φιλελευθερο που να μην ξέρει αυτή τη ρήση του Μαρξ πως δεν είναι μαρξιστής και να μην την έχει κορώνα στο κεφάλι του! Τί κακό ρε παιδάκι μου!

      Μήπως ειπε ο Μαρξ πως δεν είναι και κομμουνιστής; Γιατί κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι πως θέλεις να σημαίνει και η πρώτη ρήση....


      Έχεις απόλυτο δίκιο! Ο Μαρξ ήταν καταβάθος φιλελευθερος....εμείς φταίμε που τον παρεξηγήσαμε...όπως και τον Τσε...τί μισή ντροπή καλέ; Εμείς είμαστε για την πυρά να μας κάψετε...

      Διαγραφή
    2. Φίλη Δεισδαιμόνα,


      Τι ωραία ψαράκια που έχετε εκεί στην Κύπρο! Μόλις τους ρίχνουν ένα δολωματάκι, ένα κομματάκι ψωμοτύρι τόσο δα, ανοίγουν το ωραίο στοματάκι τους και… χραπ!, το καταπίνουν αμάσητο! ;-)

      Ο ‘‘ποιητής’’ με την παραθεματική αντίστιξη που έκανε, ήθελε να πει το εξής απλό:

      Συχνά, η αποσπασματική αναφορά σε δηλώσεις, αποφθέγματα, αποστροφές, τσιτάτα κ.λπ. κ.λπ., άλλου τόπου και χρόνου, που συνδέονται βέβαια κατά κάποιο τρόπο με το παρόν, αλλά δεν του έρχονται και φούστα-μπλούζα, που λέει κι η Αλέκα, μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα και γενικά σκέψεις. Έτσι λοιπόν, ο όρκος τού Τσε μπροστά στην εικόνα του γέρου και πολυθρηνημένου Στάλιν, όρκος που περιγράφει στα ημερολόγιά του τής δεκαετίας τού ’50 υποθέτω, μπορεί να οδηγήσει, με τη βοήθεια και της αναφοράς του σε εικόνα, σε μία αγιοποίηση του Ιωσήφ. Κατάληξη που είναι το ακριβώς αντίθετο της δαιμονοποίησής του, αλλά που κατά ένα διαολεμένο τρόπο (διαλεκτική) την αναζωπυρώνει και την τρέφει.

      Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους φιλελεύθερους που έχουν κορώνα στο κεφάλι τους τη φράση τού Μαρξ και την κοπανάνε κάθε τόσο (αλλά προτιμάνε να τους βγάλεις τα νύχια, παρά να γράψουν κι αυτοί «δεν είμαστε φιλελεύθεροι»!).


      Τα λέμε


      ΥΓ Χρησιμοποιώ συχνά τη ρήση τού Τενγκ άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια. Ελπίζω να μη με κατατάξεις γι’ αυτό στους οπαδούς τής ομάδας τού ΠΑΟΚ (Θεσ/νίκη), η οποία έχει επιλέξει ως χρώματά της το άσπρο και το μαύρο… ;-)

      Διαγραφή
  2. Φίλη Δεισδαιμόνα,


    Πόσταρα εδώ ένα σχόλιο χθες και δεν το βλέπω. Internet ή ...нет? ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρεψεις να μην απαντησω και να μην ασχοληθω καθολου.

      τα λεμε ανκαι δεν ξέρω ακριβως πότε.

      Διαγραφή
    2. Φίλη Δεισδαιμόνα,


      Να στο επιτρέψω; Ούτε λόγος! Και πώς θα μπορούσα να μη στο επιτρέψω; Ούτε στο χέρι μου είναι , ούτε, πολύ περισσότερο, στο μυαλό μου. Όμως, ξέρεις κάτι; Όλοι κρινόμαστε. Ακόμα κι όταν σιωπούμε. Ιδίως όταν σιωπούμε…


      Τα λέμε (όταν μάθεις πότε…)

      Διαγραφή