Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.11.12

Λευκωσία, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει - Σατσιήν!!!

εν με κανεί που εν την χωνέφκω τούντη πόλη, προκαλούν μας τζαι πουπάνω! Σατσιήν ρε! Πόσα να φάτε; Εγίνετε μια πόλη γεμάτη μίζες, διαφθορά, φαϊν καπάλι, ο διευθυντής του υποδιευθυντή, ο υποδιευθυντής του γραμματέα, ο εργολάβος του υποεργολάβου, ο υπουργός του υφυπουργού, ο γνωστός του γνωστού, μια πυραμίδα που συφφέροντα!!

το Μέγαρο σας έλειπε ρε! τώρα να αφήσουμεν την Κύπρο ούλλη να γερημώσει για να πουλάτε εσείς λαστιχούθκια τζαι φανέλλες στα καταστήματα μέσω "πολιτισμού"...πόσον φαϊν ρε κανεί τζαι εσπάσετε τζαι τί επροσφέρετε; Τίποτε, έτο μιαν μόστρα τζαι μια αππωμάρα που πάνω ως κάτω! Δώστου κόκτειλς τζαι πάρτυ τζαι ρουσφέτι!

άτε να μεν αρκέψω...έσιεται τζαι άποψη...


Αναστάτωση σε Λευκωσία και Λεμεσό προκάλεσε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Ελεγκτικής υπηρεσίας προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία για να κατασκευαστεί το Μέγαρο Πολιτισμού με χρηματοδότηση της ΕΕ, πρέπει να ακυρωθεί η χορηγία προς άλλα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο.

Μεταξύ των έργων τα οποία θα χάσουν την ευρωπαϊκή χορηγία (συνολικού ύψους 127 εκατομμυρίων ευρώ) σε περίπτωση χρηματοδότησης του Μεγάρου από την ΕΕ (εκτιμημένου κόστους 140 εκατομμυρίων ευρώ) περιλαμβάνεται η ανάπλαση του κέντρου της Λεμεσού έναντι δαπάνης 24.383.36 ευρώ, το πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου (18.597.308 ευρώ) και τοΓραμμικό Πάρκο κατά μήκος του ποταμού Γαρύλλη (14.910.161 ευρώ).

Παρεμβαίνοντας στο θέμα που ανέκυψε, ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου χαρακτήρισε παράδοξο τον συσχετισμό της οικονομικής πτυχής του Μεγάρου Πολιτισμού με τα μεγάλα έργα της Λεμεσού, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά ταμεία.

Ωστόσο, όπως υπέδειξε, για να διασκεδαστούν οι φόβοι κι οι ανησυχίες του κόσμου, έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ.Χρίστου θεωρεί αδιανόητο να επιχειρηθεί η διακοπή μεγάλων αναπτυξιακών έργων, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη, για χάρη του Μεγάρου Πολιτισμού.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Δήμος Λευκωσίας και άλλοι φορείς της πόλης αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από την «αρπαγή» των 68 εκατομμυρίων βρίσκεται ο Δήμος Λεμεσού αφού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «φαίνεται ότι εντάχθηκαν έργα της τάξης των 60 περίπου εκατομμυρίων ευρώ στη Λεμεσό σε περιόδους μετά την ημερομηνία που είχε ενταχθεί το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου το 2007».

Υπέρ του Μεγάρου η Λευκωσία

Δήμος Λευκωσίας, ΠΟΒΕΚ, οι καταστηματάρχες των πεζόδρομων Λευκωσίας και της οδού Στασικράτους, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι της Λευκωσίας» υπογράφουν κοινή ανακοίνωση με την οποία τάσσονται υπέρ της ανέγερσης του Μεγάρου Πολιτισμού «γιατί είναι ίσως το μοναδικό έργο ανάπτυξης τόσο για τον πολιτισμό της Κύπρου όσο και για την οικονομική ανάπτυξη του κέντρου της πρωτεύουσας».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε άρθρο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» (27/09/2012), σχετικά με την παρέμβαση της γενικής ελέγκτριας στο θέμα του Μεγάρου, ώστε να υποδείξει τις συνέπειες από τυχόν κατακύρωση της προσφοράς για την ανέγερσή του.

Με βάση το δημοσίευμα, η χρηματοδότηση του Μεγάρου σημαίνει την ακύρωση σημαντικών έργων στη Λεμεσό, ενώ η ακύρωσή του σημαίνει αντίστροφα τη χρηματοδότηση των έργων της παραλιακής πόλης.
«Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να έλθουν σε αντιπαράθεση δύο πόλεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τίθεται και μια σειρά από ερωτήματα:

  • Υπάρχουν τα 68 εκατ. ευρώ; «Αν υπάρχουν, τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί ήδη έχουν εκταμιευθεί 25 εκατ. ευρώ για το έργο, που μαζί με τα 68 εκατ. καλύπτουν σχεδόν τη συνολική δαπάνη του έργου».

  • Αν δεν υπάρχουν, από ποιους, πότε και για ποιους σκοπούς διατέθηκαν; «Πιστεύουμε ότι καθήκον της γενικής ελέγκτριας είναι να ερευνήσει πιθανές παρατυπίες και παρανομίες που διαπράχθηκαν σε σχέση με τη χρηματοδότηση του Μεγάρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Θέλουμε να δηλώσουμε ότι παραμένουμε ανυποχώρητοι στη δημιουργία του Μεγάρου Πολιτισμού Κύπρου. Αυτοί που πολεμούν το Μέγαρο τώρα, θέλουν το κέντρο της Λευκωσίας να παραμείνει μόνο με κενά χωράφια. Εμείς θέλουμε στη Λευκωσία ένα ευρωπαϊκό κέντρο και αυτό διεκδικούμε!».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου