Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.11.12

Ας γνωριστούμε πριν φιληθούμε στη Γενική Απεργία


Φιλάκια...

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεκανίκι του κεφαλαίου η ETUC/CES
Μήνυμα του Γιώργου Τούσσα στην GUE/NGL για το επικείμενο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην Αθήνα
Με αφορμή το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, απέστειλε στην ευρωομάδα της GUE/NGL το ακόλουθο μήνυμα:
«Στις 16-19 Μάη 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC/CES) και οι εκπρόσωποι της "εργατικής αριστοκρατίας" απηύθυναν προσκλήσεις για συμμετοχή της GUE/NGL στο συνέδριο. Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ:
Η θέση μας είναι, όχι μόνο να μην πάρει μέρος εκπρόσωπος της GUE/NGL στο συνέδριο αυτό, αλλά να καταγγελθεί η οργάνωση αυτή ως αντίπαλος των εργαζομένων ως συνδικαλιστική δύναμη που εκπροσωπεί και υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα που προβάλλει μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα.

Πρώτο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στηρίζει την ΕΕ, τη διακρατική ιμπεριαλιστική ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις αντιδραστικές αλλαγές που καταργούν θεμελιακά εργασιακά, κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Η αθλιότητα που επικρατεί στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, γενικότερα στους χώρους δουλειάς, έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Δεύτερο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στήριξε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη στρατηγική της Λισαβόνας, στηρίζει την ουσία του "Συμφώνου του ευρώ" με σκοπό να υπηρετήσει τις ανάγκες του καπιταλισμού, του εκμεταλλευτικού συστήματος, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της οι εργαζόμενοι.
Τρίτο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων καλλιεργεί την "κοινωνική συναίνεση", την "ταξική συνεργασία", με σκοπό τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.
Τέταρτο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στηρίζει το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους κατά των λαών.
Για τους λόγους αυτούς, για τους λόγους που αποδεικνύουν ότι η οργάνωση αυτή εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και εχθρεύεται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, την καταγγέλλουμε και καλούμε και τους άλλους ευρωβουλευτές να κάνουν το ίδιο και να μη συμμετάσχει κανείς στο εν λόγω συνέδριο».




ETUC
Στηρίζει την «οικονομική διακυβέρνηση»
Tο ρόλο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Κομμάτων (ΣΕΣ) με αφορμή δηλώσεις στελέχους της καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και σε σχόλιό του σημειώνει:
«Με αφορμή τη συνέντευξη του Patrick Itschert, αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα τηςETUC και υπεύθυνο για τον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο, φανερώνεται για πολλοστή φορά η στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο.
Για την ETUC δε τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης του καπιταλισμού, καθώς σύμφωνα με τον γενικό της γραμματέα τονίζεται το εξής: "Ας μην υπάρχει καμιά παρανόηση, η ETUCείναι υπέρ της οικονομικής διακυβέρνησης, που είναι αναγκαίο συμπλήρωμα στη νομισματική ένωση, άλλα δεν είναι υπέρ σε ό.τι μας υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή δεξιά". Το μέλλον της κοινωνίας κατά την ΕTUC είναι να "αντιταχθούμε στην επιβαλλόμενη λιτότητα με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη".
Για την ETUC δεν υπάρχουν τάξεις, δεν υπάρχει ταξική πάλη, δεν υπάρχουν κεφάλαιο και εργάτες. Η βασική αντίθεση δε βρίσκεται στη σχέση κεφαλαίου-εργασίας αλλά ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τη δεξιά. Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους των χωρών της Ευρώπης ότι μαζί παίρνουν μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Το άγχος τους σε κάθε περίπτωση είναι πως θα καθαγιάζουν τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση μέσα στον καπιταλισμό, αφήνοντας φυσικά αναλλοίωτες τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που είναι η καρδιά αυτού του συστήματος. Γι' αυτό και τα μέλη τους στην Ελλάδα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως συνεπείς υμνητές της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, ανησυχούν όταν ακούν απο περισσότερα στόματα εργατών και νεολαίας το σύνθημα "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».



Αντάμα εργατοπατέρες και εργοδότες
Την ώρα των χτεσινών διαδηλώσεων στις Βρυξέλλες, η ΣΕΣ και οι Ευρωπαίοι εργοδότες συμφωνούσαν στην υλοποίηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»
Τις κλιμακούμενες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων της ΕΕ και ταυτόχρονα τη λυσσαλέα προσπάθεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, με κυρίαρχη την Ενωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) να τις καναλιζάρουν σε ανώδυνα για την κυρίαρχη στρατηγική αιτήματα, ανέδειξαν οι εργατικές κινητοποιήσεις που έγιναν χτες στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη Σύνοδο.
Εργαζόμενοι από το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης διαδήλωσαν στους δρόμους των Βρυξελλών, ξεκινώντας από πέντε διαφορετικά σημεία της βελγικής πρωτεύουσας, για να συγκλίνουν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο περιθώριο της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια.
Την ίδια ώρα των διαδηλώσεων, διεξαγόταν στις Βρυξέλλες η τριμερής «κοινωνική» Σύνοδος Κορυφής, που συνέρχεται δύο φορές το χρόνο, πριν από κάθε Εαρινή και Φθινοπωρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στην οποία συμμετέχουν η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), οι Ενώσεις των Ευρωπαίων εργοδοτών (Businesseurope, CEEP, UEAPME) Κομισιόν. Εργατοπατέρες, εργοδότες και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, συμφώνησαν στην υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Κομισιόν, «στο πλαίσιο της Συνόδου οι Ευρωπαίοι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στην ανάγκη εντονότερου οικονομικού συντονισμού και μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Ζήτησαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στην κατάρτιση των εθνικών σχεδίων μεταρρύθμισης και στην υλοποίηση της στρατηγικής "Ευρώπη 2020" συνολικά».
Δεν αποτελεί έκπληξη η συμφωνία των εργοδοτών και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στην πολιτική της ΕΕ, που προωθεί την καρατόμηση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Αλλωστε, αυτά τα μέτρα, όπως προωθούνται μέσα από τη «στρατηγική 2020» και το «σύμφωνο για το ευρώ», αποτελούν ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων της πλουτοκρατίας που επιδιώκουν πιο φτηνή εργατική δύναμη, με λιγότερα δικαιώματα.

σύνολο 42 άρθρα άμα μπείτε στον κόπο και διαβάσετε Ριζοσπάστη εκτός από Εργατική Αλληλεγγύη, Αυγή, Κόκκινο, Κίτρινο, Μπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου