Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.10.12

Υπό εξέταση η αναθεώρηση του Συντάγματος





Το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος προκειμένου η Κύπρος να συμμορφώνεται με την υποχρέωσή της να διατηρεί ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, εξετάζει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία συνέχισε σήμερα τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο νομοσχέδιο, υπό τον τίτλο «ο περί ρύθμισης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και δημοσιονομικών κανόνων νόμος 2012» ενσωματώθηκαν οι πρόνοιες της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, το Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, που υπέγραψαν τα κράτη μέλη της ΕΕ τον Μάρτιο του 2012, καθώς και η ευρωπαϊκή Οδηγία του Νοεμβρίου του 2011 για τα αναγκαία χαρακτηριστικά των δημοσιονομικών πλαισίων των κρατών μελών. 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στη Βουλή είπε ότι «πρέπει να εισακούσουμε τις εκκλήσεις της ΕΕ ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η υποχρέωση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με συνταγματικές πρόνοιες και όχι με απλή τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» με την υπογραφή της Συνθήκης.
«Η τροποποίηση του Συντάγματος είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο θέλουμε να εξετάσουμε και θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας γύρω από το ζήτημα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ίσως να πρέπει να δεσμευτεί συνταγματικά, όχι μόνο η εκτελεστική εξουσία, αλλά και η Βουλή, για την υιοθέτηση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.



αισθάνομαι πάντα πολύ χαρούμενη όταν εντοπίζω σημεία συμφωνίας μεταξύ του Νικόλα και της κυβέρνησης.

μπράβο.

2 σχόλια:

  1. Εικάζω πως το επόμενο φυσιολογικό στάδιο είναι να θεωρείται αντισυνταγματικό το αίτημα για έξοδο της χώρας από την ευρωζωνη και την ε.ε, καθώς και τα πιθανά πολιτικά σχήματα που θα θέτουν ένα τέτοιο αίτημα.

    διευρύνεται η δημοκρατία σ αυτό τον τόπο, φτάνει να έχουμε καλή διάθεση, καλούς φίλους, ανθρωπιά, και να είμαστε αριστεροί αντιφασίστες ένα πράμα.

    στο βρόντο μου φαίνεται πάνε όλα.

    τί να πεις τώρα για παράδειγμα για τον πατέρα Αναστασιάδη; τί να πεις; πως ηταν αντισυνταγματικός γιατί ήθελε κατάλυση της δημοκρατίας; Γιατί η Ε.Ε ΄τι θέλει;

    πού αρχίζει και που τελειώνει επιτέλους η αριστερά;

    όλα στο βρόντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, ρε συντρόφισσα. Έτσι για να προβοκάρω λλίον: το μόνο θετικό σε τούτην την φάση εν ότι εάν τέθκοια τσογλάνια μπορούν να μιλούν για τροποποίηση του συντάγματος ούτως ώστε να πιάννουν τα ριάλια τους οι τράπεζες τζιαι το υπόλοιπο κεφάλαιο στη Κύπρο, μπορούμεν να το μεταχειριστούμεν - η εργατική τάξη -αναλόγως. Τωρά τζείνον που εγώ φοούμαι εν κάτι τύποι που πλασάρουν τους εαυτούς τους κομμουνιστές να έχουν προβεί στο λάθος το οποίον ο Σωκράτης πριν 2500 χρόνια επέδειξε: Το όσιον εν αγαπητό που τους θεούς επειδή εν όσιον, όξα εν όσιον επειδή εν αγαπητό που τους θεούς; Μετάφραση: Το κόμμαν εν κομμουνιστικό επειδή εν το κόμμαν όξα το κομμαν εν κομμουνιστικό επειδή απαντά στις αρχές του κομμουνισμόύ;
    Ζωντανός Νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή