Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.5.12

Το «καυτό» ημερολόγιο του Tσοχατζόπουλου για Κύπρο και συνεργάτες

Τη συνδρομή των κυπριακών αρχών ζητούν οι ανακριτές, καθώς εδώ και καιρό έχουν εντοπιστεί τραπεζικοί λογαριασμοί στη Μεγαλόνησο. 

 Παράλληλα, μπαίνουν στο μικροσκόπιο 9 πρόσωπα που «ξέπλεναν» μίζες στην Κύπρο αλλά και οι σημειώσεις στο μαύρο ημερολόγιο του πρώην υπουργού πυροδοτούν εξελίξεις με την άσκηση νέων ποινικών διώξεων.

 Είκοσι μία offshore εταιρείες με έδρα στην Κύπρο φέρονται να εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος, το οποίο δόθηκε από τη γερμανική εταιρεία Ferrostal για τη σύμβαση των υποβρυχίων.

 Στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και σε εννέα νέα πρόσωπα που -εκτός των ήδη κατηγορουμένων- φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος εστιάζονται οι έρευνες των ειδικών ανακριτών κ. Μαλλή και Σταυρόπουλου, που χειρίζονται την ογκωδέστατη δικογραφία για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.

 Από αύριο αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην πολύκροτη έρευνα, καθώς οι ανακριτές έχουν καλέσει τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου (και οι τρεις βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στον Κορυδαλλό), αλλά και των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων τους -έγκλειστων και όχι- προκειμένου να τους χορηγήσουν -όπως ορίζει ο νόμος- τα νεότερα στοιχεία από το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης.

Πρόκειται για έγγραφα που κατασχέθηκαν από το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οδό Κομνά Τράκα, άλλα και προσωπικές του σημειώσεις, όπως και το λεπτομερές ημερολόγιο που λέγεται ότι κρατούσε ο πρώην υπουργός, στο οποίο κατέγραφε επαφές, συνομιλίες και δραστηριότητές του.

πηγη: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου