Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.4.12

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012 - ΠΕΟ - η δράση 2011-2012





Εκδηλώσεις της ΠΕΟ προς τιμήν της Πρωτομαγιάς – δικοινοτικές εκδηλώσεις.


Η ΠΕΟ, με το σύνθημα  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ θα τιμήσει και φέτος με κάθε λαμπρότητα την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στα πλαίσια της εκστρατείας, πραγματοποιούνται εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις και επαφές, με χιλιάδες εργαζόμενους, Κύπριους και μετανάστες, τόσο σε χώρους εργασίας όσο και σε χώρους κατοικίας, συζητούνται οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της ΠΕΟ και διανέμεται διαφωτιστικό υλικό σε διάφορες γλώσσες.

Θα υλοποιηθεί επίσης κοινό πρόγραμμα δράσης με την Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική οργάνωση DEV-IS και άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Η κορύφωση των εορτασμών της Πρωτομαγιάς θα γίνει με μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Λευκωσία.

Tρλιτη 1η Μαΐου: Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας. Στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει κύριος ομιλητής θα είναι ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEV-IS Mehmet Seyis.

Στις 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των αφανών ηρώων της Εργατικής Τάξης.
Στις 11.15 π.μ. θα ξεκινήσει πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας και εκεί θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μαρία Χρίστου, Μιχάλη Καρακατσάνη, Χρήστο Τιλισανάκη, Αντρέα Ροδοσθένους, Τζόναθαν Μπετίτο, Νικόλα Καμβίσιο.

Λεμεσός.

Τρίτη 1η Μαΐου: Στις 7.00 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λεμεσό και στις 7.45 μ.μ. θα ξεκινήσει πορεία από εκεί στις οδούς Αγίας Ζώνης, Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων στις 8 το βράδυ όπου θα απευθύνει ομιλία ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης  Χριστοδούλου.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Λάρνακα.

Τρίτη 1η Μαΐου: Στις 9.45 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λάρνακα και στις 10.30 π.μ. θα ξεκινήσει πορεία προς την Πλατεία Φοινικούδων. Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Ε.Γ. της ΠΕΟ Λάρνακας Μάριο Πρατζιώτη και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πάφος.

Τρίτη 1η Μαίου: Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στην Πάφο και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και η ομιλία του Γραμματέα του Τμηματικού Συμβουλίου ΠΕΟ Πάφου, Αντρέα Φακοντή. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αμμόχωστος.

Τρίτη 1η Μαΐου: Συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στο Παραλίμνι στις 9.00 το πρωί.  Στις 9.30 π.μ. θα ξεκινήσει πορεία στους κυριότερους δρόμους του Παραλιμνίου. Στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σιντριβάνι στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΟ Αμμοχώστου Ευάγγελο Ευαγγέλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις με Devis και άλλα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα.

Στην εκδήλωση της ΠΕΟ στην Λευκωσία, θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της DEV IS, ενώ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και μέλη πολλών Συνδικαλιστικών και άλλων Τουρκοκυπριακών οργανώσεων. Το βράδυ της Πρωτομαγιάς, η ΠΕΟ θα συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση των Τουρκοκυπριακών Συνδικάτων, την οποία θα χαιρετίσει ο Γ.Γ της Πάμπης Κυρίτσης. Σημείο συνάντησης θα είναι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στις 6.00 μ.μ

Εκδήλωση προς τιμήν των βετεράνων του εργατικού κινήματος

Θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 27 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ στο οίκημα της Devis. Σημείο συνάντησης θα είναι το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στις 7.00 μ.μ

Η ΠΕΟ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών τους σε όλες τις εκδηλώσεις, διατρανώνοντας έτσι την θέληση τους για εντατικοποίηση του αγώνα, για μια Κύπρο επανενωμένη, της Ειρήνης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.


26 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου