Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.10.11

Νέο Νόμπελ Κοινωνιολογίας στον Κύπριο που ανακάλυψε το καινούριο κοινωνικο/οικονομικό σύστημα!

Η ανάκτηση της εξουσίας από το λαό και το έθνος


Η οικονομική κρίση είναι στην ουσία κρίση του σοσιαλκαπιταλιστικού συστήματος . 
Η συμπαιγνία τραπεζιτών και πολιτικού κατεστημένου δημιούργησε τεράστια εθνικά και κοινωνικά προβλήματα. Το γεγονός αυτό διαταράσσει την «ιδεολογική ηρεμία» που επεβλήθη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το οικοδόμημα που θέλει τους λαούς να αποδέχονται τη μοίρα τους κάτω από τους τρούλους του καλού θεού και των αντιπροσώπων του , των τοκογλύφων και των πολιτικών εντολοδόχων τους μετά της καλής κοινωνίας των παροικούντων του συστήματος , αρχίζει να τρέμει από τα θεμέλια του.
Ο θεός , ο τραπεζίτης , ο πολιτικός και η σχέση ανάμεσα τους ,μαζί με το υπηρετικό προσωπικό τους, αρχίζουν να αποκαλύπτονται στη συνείδηση της Δύσης ως μορφές μιας απεχθούς τυραννίας, ένα πελώριο ψέμα ριζωμένο στις εξουσιαστικές δομές της κοινωνίας.
Έτσι η κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι . Ή θα επιλέξει το δρόμο της υποταγής και του φτιασιδώματος του τυραννικού συστήματος ώστε να γίνει υποφερτό ή θα πάρει το δρόμο της επανάστασης.
Ο δρόμος της επανάστασης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση , μια εύκολη επιλογή που θα προκύψει τυχαία μέσα από τις παραληρούσες συνάξεις αγανακτισμένων που δεν έχουν τίποτα να προτείνουν εκτός από την αλλαγή των προσώπων στο θλιβερό θέατρο της εξουσίας . Η επανάσταση είναι πράξη εσωτερικής ανατροπής των θεμελίων της εξωτερικής τυραννίας. Αν οι μορφές της τυραννίας καταρρεύσουν στη συνείδηση , τότε η επανάσταση στη πράξη θα είναι η πραγμάτωση της εσωτερικής απελευθέρωσης σε πολιτικο-κοινωνικό πεδίο.
Η αμφισβήτηση των ερεισμάτων της τυραννίας , εντός μας , είναι η θεμελιώδης επαναστατική πράξη. 
Με αυτό τον τρόπο η τωρινή οικονομική κρίση θα εμβαθυνθεί και θα μετατραπεί σε συνειδησιακή και πολιτική σύγκρουση με το σύστημα , τις αξίες του και τις δομές του, με ένα και μοναδικό στόχο. Την ανάκτηση της εξουσίας από το λαό .
Η ζωή είναι μια ατελεύτητη μάχη που παράγεται μέσα από την βούληση εξουσίας που η φύση προίκισε κάθε ζωντανό οργανισμό. Ότι συνιστά απώλεια εξουσίας είναι το απόλυτο κακό για τη βούληση της ζωής. Οι αξίες και οι αλήθειες και οι θεσμοί έχουν νόημα εφόσον εκφράζουν την βούληση της ζωής και της εξουσίας των ατομικών και συλλογικών (εθνικών)οντοτήτων που η ίδια η φύση στην ιστορική της πορεία , δημιούργησε.
Σε ενάντια περίπτωση, το γκρέμισμα αυτών των συμβάσεων που κατά συγκυρία επικρατούν και όχι κατά φύσιν , είναι το πρωταρχικό καθήκον της ζωής.

Λουκάς Σταύρου αυτοπροσώπως, ο οποίος "... Μέσα απο τους δρόμους και τα αδιέξοδα της φιλοσοφίας διδάσκεται την ελευθερία και αντλεί δύναμη στον αγώνα κατά του σκοταδισμού και της τυραννίας".


ανάψετε κανένα φως...
Πόλυ εσύ βλέπεις;...
Λέτε ο Λουκάς να είναι κρυπτο αναρχοαυτόνομος και να μην το ξέρει;
Όντως ζούμε στην εποχή των ύποπτων συγκλίσεων..

2 σχόλια:

  1. Αχ, ρε Δις, το νόμπελ που πιάνει ο τύπος εν τζείνο της μεγαλύτερης παπαριάς όλων των εποχών. Πολύ αμφιβάλλω αν καταλαβαίνει ο ίδιος τι γράφει. Πολύ γέλιο...

    Γιρλάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φυσικά καταλαβαίνει.

    απλούστατα τα καταλαβαίνει όπως θέλει.

    και σε πρακτικό επίπεδο που σημαίνει σε πολιτικό επίπεδο είναι επίσης συνεπής κι αυτός και άλλοι πολλοί σ΄αυτό που θεωρητικά πλασάρουν και καταλαβαίνουν...

    η ανοχή και η προαγωγή όλων των μορφών ρατσιτικών, φασιστικών και αντικομμουνιστικών εκδηλώσεων γίνεται στο όνομα κάποιου σπουδαίου πνευματικού, εσωτερικού και ανώτερου φωτός απελευθέρωσης.

    το ίδιο εργάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή