Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.10.11

Επωνύμως

Επωνύμως απόψε στο ΡΙΚ αντελήφθην πως μια "αντεξουσιάστρια" Γιούλη Τάκη, μετά από μία έκρηξη, διατηρεί μεν το φυσικό λουκ, το ντεμακιγιάζ και άθικτο το χαϊμαλί, αλλά όλως παραδόξως ομιλεί ως άλλη Άννα Διαμαντοπούλου, ονειρευόμενη την Κοινωνία των Πολιτών επί Σημίτη προ συστημικής καπιταλιστικής "αποκαλύψεως". Συστημική κρίση είναι για την Γιούλη,  η κρίση των κρατικών θεσμών και η αποξένωση του πολίτη. Του αγανακτισμένου πολίτη;

ε...δεν ξέρει η Γιούλη, δεν παρατήρησε, δεν είδε, αν τα ΜΜΕ μας γαμήσανε τον αδόξαστο, ε...δεν ξέρει, δεν παρατήρησε, αν πρόβαλαν μόνο την μια άποψη, αν τα Μέσα τρέχανε τα δεξιάκια από πίσω, ήταν απρόσεκτη, δεν ξέρει, αλλά και που δεν ξέρει, ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ με τον Παναγιώτου.

Ξέρει επίσης τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Προέδρου. Μπαρντόν; Δεν έχει απλά προτάσεις, καταλάβατε; Λέει, εγώ αν ήμουν στη θέση του Προέδρου, θα έκανα αυτό. Επιτροπές Ελέχγου για τον κρατικό μηχανισμό. Είναι απλός άνθρωπος η Γιούλη Τάκη. Καταλάβατε; Που νοιάζεται τον Πολίτη.

Δεν ξέρω για Πρόεδρος τι να πω.. Πάντως σπουδαία επιστήμων είναι!

Πόσα να αντέξουμε Χριστέ μου;...Τιμωρείς του απίστους;..

Ουισκάκι.


3 σχόλια:

  1. Είχα μιαν προαίσθησην ότι ήταν να το σχολιάσεις :) Ήταν λλίον καταθλιπτικόν το επίπεδον του κολλήματος τζιαι της επιμονής να εξακολουθεί να θέλει να κρίνει το μετά το Μαρί με όρους του πριν το Μαρί. Αλλά έτσι ένι άμαν απουσιάζει η ταξική οπτική των πραμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To σχολίασα για δύο λόγους. Πρώτο γιατί υπάρχει "ταξική οπτική" η οποία επιμελώς κρύβεται (;) ή το χειρότερο δεν συνειδητοποιείται (;) ή το ακόμα χειρότερο χώνεται πίσω που την ελευθεριότητα του χαϊμαλιού (;) ένι ξέρω...το τρίτο ενοχλεί με ιδιαίτερα πάντως.

    Δεύτερο, γιατί την στιγμή που ο Τριμ "έριξε" το αμαρτωλό όνομα "Παναγιώτου" το μάτι της κυρίας εγυάλλισεν τζαι κάπως έτσι πως να το πω, εν μου άρεσεν. Κατά τα λοιπά, εν ανοιχτά τα ερωτήματα...

    Ε και τρίτο, γιατί είχα ήδη πιει το ουισκάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή