Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.2.11

Η μουσική στους δρόμους


Η είδηση από το Βαθύ Κόκκινο (αν δεν ξέρετε τι είναι το Βαθύ Κόκκινο, δεν φταίμε εμείς)

Δήλωση του Φοίβου Δεληβοριά για τη συμμετοχή του στη συναυλία αλληλεγγύης:

Με αφορμή την συμμετοχή του στην συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς μετανάστες πείνας, που γίνεται στις 9 Φλεβάρη, στο Μουσείο, ο Φοίβος Δεληβοριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Δεν εκπροσωπώ κανένα κόμμα και κανένα σχηματισμό, ερχόμενος ολόψυχα να συμμετάσχω σ’ αυτήν την συναυλία συμπαράστασης. Η απόγνωση όμως των 300 αυτών ανθρώπων είναι κάτι που μπορεί να καταλάβει απόλυτα ο βαθύτερος εαυτός μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που οι περισσότεροι συμπολίτες μας μπορούν να συγκινούνται από τους λεπρούς της τηλεοπτικής Σπιναλόγκα και όχι από ανθρώπους που ζουν δίπλα μας και που φτάνουν μέχρι τα έσχατα για να αξιωθούν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Μην ακούτε τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα επίσημα media: οι 300 αυτοί δεν θα μπορούσαν να υποκινούνται από κανένα κόμμα, όταν δεν τους φοβίζει καν ο θάνατος. Θα έπρεπε να είμαστε όλοι κοντά τους, αλλά και να επηρεαστούμε από το θάρρος τους- ειδικά τώρα που κι εμείς ασφυκτιούμε από τις απαιτήσεις ενός χαλασμένου συστήματος που θέλει να επιβιώσει εις βάρος μας. Μην αφήσουμε τον εντός μας φασισμό να αυταπατάται ότι αν εξαφανίσουμε τους εξαθλιωμένους μετανάστες (που το ίδιο το κράτος και οι λαμογιές του, κρατάνε στη χώρα μας) θα ξαναβρούμε εμείς τα «περασμένα μεγαλεία» μας. Ο μόνος τρόπος να αγγίξουμε πάλι οποιοδήποτε μεγαλείο, είναι να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας και τη δύναμη να καταλαβαίνουμε τους άλλους. Ελπίζω αυτή η συναυλία να βοηθήσει να συγκινηθούν όλο και περισσότεροι. Ας μη φτάσουμε στο σημείο να παρακολουθήσουμε αδιάφοροι τον θάνατο 300 ανθρώπων. Πρέπει να διαλέξουμε το ρόλο που μας ταιριάζει: αυτόν του Λεωνίδα ή αυτόν του Εφιάλτη;

Φοίβος Δεληβοριάς

υ.γ: Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο Μιχάλης (ένας είναι ο Μιχάλης) δεν θα λάβει μέρος στη συναυλία, γιατί τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει υποσχεθεί στη Ζέτα να την πετάξει μέχρι το Παρίσι να ψωνιστεί.
Η Άννα (μια είναι η Άννα, η Άννα μας) επίσης δε θα λάβει μέρος στη συναυλία γιατί δεν προλαβαίνει ο Gaultier να της ράψει ένα μαύρο φόρεμα που χρειάζεται για την περίσταση.
Η Ευρυδίκη δε, που επίσης δε θα λάβει μέρος, δήλωσε πως αρχικά δεν είχε πρόβλημα με την ημερομηνία αλλά δεν την βόλευε η ώρα, γιατί εκείνη την ώρα συνήθως ξεβάφει τον Κοριαλά.

Αλκίνοε, μπράβο αγόρι μου!!!

1 σχόλιο: