Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.9.10

 Όταν σιγουρευτώ, πως ότι έχει λεχθεί δεν πήγε χαμένο, θα αρχίσω να γράφω.
Μέχρι τότε, θα ψάχνω στις βιβλιοθήκες του κόσμου και θα κρατώ σφιχτά το μολυβι μου.


6 σχόλια:

  1. είχα την τύχη πριν καιρό (1998;) να παρακολουθήσω την παράσταση της νέας σκηνής του ΘΟΚ "περί έρωτος και άλλων τινών" βασισμένη σε κείμενα του Μπ. Μπρεχτ. η μουσική ήταν του Σάββα Σάββα και έπαιζαν η Λία Βίσση, η Φυρογένη, ο Τσουρής και ακόμα μία διακεκριμένη ηθοποιός που ξεχνώ... δεν θυμάμαι ούτε τον σκηνοθέτη :(
    πήγα 2 φορές κι έχω το πολύτιμο cd με τα τραγούδια της παράστασης. σπάνια πηγαίνω στο θέατρο γιατί έχω αυτό να συγκρίνω και τη φόνισσα που είδα στην Αθήνα με την Λ. Κονιόρδου
    αυτά μου θύμισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φυρογένη είναι θεά! Για τη Λία,no thanks.:-)
    Ο Σάββας έχει κάνει καλές δουλειές.

    Ο ΘΟΚ ετοιμάζει μια περίεργη διασκευή για το φθινόπωρο άκουσα,θα ανεβάσει Οθέλλο αλλά η μισή παράσταση θα παιχτεί και θα παρουσιαστεί οπτικογραφημένη από τα κατεχόμενα τείχη της Αμμοχώστου.

    Έχω κι εγώ το cd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή την είδες την παράσταση; ήταν καλή η Λία Βίσση πάντως απ' όσο μπορω να καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τη Λία μίλησα γενικά...τόσο για τις ερμηνευτικές της ικανότητες όσο και για τις παιδαγωγικές της "μεθόδους"...αν θα μιλούσα εντελώς ειλικρινά,δεν τη συστήνω καθόλου σε κανένα γονιό ως καθηγήτρια φωνητικής κυρίως για την κακοτροπία και την υπεροπτική στάση που κρατά με οποιονδήποτε ασχολείτε με τη μουσική.Δεν ξέρω τι ζόρι τραβά με τα κόμπλεξ της και ποια αποθυμένα παίζουν ρόλο σε σχέση με την επιτυχία της αδελφής της.

    Τη τελευταία φορά που την είδα, ήταν σε μια παράσταση για τον Μάνο Χατζιδάκι στη Λεμεσό, η οποία ήταν τόσο συγκινητική και εξαίσια,που εγώ ειλικρινά ελούθηκα τα,μέχρι της στιγμής που ανέβηκε στη σκηνή,και ισοπέδωσε την παράσταση.

    Γενικά, πράμα που φαίνεται κολαούζον εν θέλει. Δε την στο performance. Τα χείλη της χαμογελούν και τα μάτια βγάζουν σπίθες!
    Δεν τα λέω για κουτσομπολιό, τα λέω επειδή είσαι δάσκαλος και ίσως να ακούσεις για παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη μουσική(εν τζαι πολλά της μόδας όπως ξέρεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tο performance θα το δω απόψε οπωσδήποτε για να στηρίξω τη Στέλλα! Οπότε θα παρατηρήσω και τη Λία προσεκτικά! Γι αυτό όταν την είδα σε μια φρουταρία στη Λευκωσία φοήθηκα να της μιλήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :-)ξέρεις καμιά φορά νοιώθουμε άσχημα να λέμε πράγματα,αλλά και πάλι,η σιωπή ποιόν βοήθησε;

    Το performance δεν το βλέπω αλλά απόψε ειδικά θα το έχω κι εγώ υπόψιν μου.

    Για τη φρουταρία, μάλλον ναι :-) Που είσαι να ήσουν τζαι κανένα μωρό που αγάπαν να τραγουδά να δεις τι θα επάθθενες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή